Путінські ЗМІ видали нову гучну фальшивку
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінські ЗМІ видали нову гучну фальшивку

Путінські ЗМІ видали нову гучну фальшивку
Джерело:  Голос Америки

Російські ЗМІ 25 серпня опублікували фейк про те, що кандидат у президенти США від Республіканської партії мільярдер Дональд Трамп піддав нещадній критиці рішення Міжнародного Паралімпійського комітету щодо недопуску російських спортсменів на Паралімпіаду-2016 в Ріо-де-Жанейро.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".
Кілька десятків російських ЗМІ послалися на британську ВВС і поширили "цитату", що нібито належить Трампу: "Рішення про недопуск російських паралімпійців приймали повні кретини, які і є справжні інваліди. Як пояснити те, що спортсмени з Росії, де були скандали із застосуванням допінгу, виступали на Олімпіаді в Ріо, а всі російські паралімпійці, з якими не було допінгових скандалів, виступати не будуть? Зганяти свою нікчемність на сильних душею і тілом людях з обмеженими можливостями з Росії - чи це не підлість і ницість?".
Видання "Голос Америки" звернулося за коментарями у велике російське агентство "Інтерфакс" і в британську ВВС.
В агентстві "Інтерфакс" через півтори години після публікації сумнівної новини з'явилося повідомлення для передплатників: "Прохання анулювати повідомлення зі слаг-лайном США-ТРАМП-Паралімпіада-РОСІЯ і заголовком "Трамп засудив рішення про недопуск російських паралімпійців до Ігор в Ріо - ЗМІ", що вийшло на стрічку о 18:50:40 МСК як випущене помилково. Приносимо вибачення передплатникам".
Трохи пізніше, відповідаючи на запит «Голосу Америки», прес-служба ВВС офіційно підтвердила, що вони не випускали новину з "цитатою" Дональда Трампа з приводу відмови російським паралімпійцям в можливості брати участь в Іграх в Ріо.
Відзначимо, що спочатку без будь-якої перевірки "цитату" Трампа передрукували на своїх інтернет-порталах два офіційних інформаційних російських видання - "Російська Газета", що випускається кабінетом міністрів Росії, і "Парламентська Газета", що є органом Ради Федерації і Державної Думи.


Раніше Трамп заявив, що в разі своєї перемоги на виборах готовий розглянути питання про визнання Криму російською територією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?