Привіт кримчанам: у соцмережах веселяться через нове рішення Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Привіт кримчанам: у соцмережах веселяться через нове рішення Путіна

Привіт кримчанам: у соцмережах веселяться через нове рішення Путіна

Президент Росії Володимир Путін

вважає за доцільне впровадити в російських регіонах, що мають санаторно-курортні комплекси, так званий курортний збір, зазначивши, що він повинен бути необтяжливий для відпочиваючих і йти винятково на розвиток санаторно-курортної інфраструктури.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".


В ході засідання президії Держради Путін поцікавився думкою губернаторів Алтайського і Краснодарського країв про необхідність впровадження такого збору та отримав позитивну відповідь.


У зв'язку з цим президент РФ підкреслив, що "якщо це робити, то дуже акуратно, не задираючи платежі, непомітно для відпочиваючих".


У свою чергу, глава Мінфіну РФ Силуанов заявив, що "ми вважаємо цілком можливим вводити курортний збір, який повинен бути прийнятним для відпочиваючих - 50-100 рублів".


"І ці гроші строго повинні йти на розвиток курортів, на благо відпочиваючих. Ми знаємо, що в Раді Федерації цю ідею підтримують", - сказав чиновник.


Зі свого боку міністр у справах Північного Кавказу Лев Кузнєцов відзначив, що "пілотний проект" із запровадження курортного збору буде реалізований в чотирьох регіонах - в Алтайському краї, в Краснодарському краї, в Криму і в Кавказьких Мінеральних Водах (Ставропіллі).


"Ще раз підкреслю, що ми плануємо встановити граничні розміри цього збору, визначити пільгові категорії, на які він не поширюється, і розробити спеціальний механізм адміністрування - цільовий фонд, який за прикладом Дорожнього фонду матиме закритий перелік напрямків, на які ці кошти можна витрачати", - сказав Кузнєцов.


Він зазначив, що регіони самі повинні вирішити, чи стягувати курортний збір.


"Ми пропонуємо всі нюанси в "пілотному" режимі відрегулювати, а потім вирішити: поширювати цю практику чи від неї відмовлятися", - сказав міністр РФ.


У соцмережах сміються над рішенням Путіна про впровадження курортного збору і прогнозують несолодке життя кримчанам.


"Відмінно! Окремий привіт Криму, ну і співчуття простим кримчанам", - написав користувач

Діденко Олександр

в Twitter.


"Люди і так туди гроші везуть, ще й збори? Нехай бариг своїх трясуть", - зазначив користувач з ніком

russian_vatnik

'.


"Доріг платних вже досить. Головне, що і місцеві платять. І це у себе в країні!", - написала користувач

Волоснухіна Олена

.


Раніше головнокомандувач ВМС України віце-адмірал Ігор Воронченко заявив, що окупований Росією Крим може бути повернутий Україні в 2017 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?