Україна почала нову справу проти Росії: з'явилися подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна почала нову справу проти Росії: з'явилися подробиці

Україна почала нову справу проти Росії: з'явилися подробиці
Джерело:  oschadbank.ua

Ощадбанк України

подав позов проти Росії і вимагає компенсацію в розмірі понад $1 млрд за втрати активів та бізнесу в результаті анексії Криму.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу банку.


"26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву з усією доказовою базою. Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, які будуть нараховані до прийняття Судом остаточного рішення і до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним Трибуналом, і становить більше $1 млрд", - йдеться в повідомленні.


У прес-службі також підкреслили, що Ощадбанк починає новий важливий етап в процесуальному провадженні у його претензіях до РФ в рамках двостороннього договору про захист інвестицій, яка випливає з тотального знищення його інвестицій в Криму через анексію півострова Росією.


За даними банку, відповідно до його аргументованої пропозиції Трибунал вирішив не "роздвоювати" процес і не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження: всі питання, що стосуються юрисдикції, суті позовних вимог та оцінки збитку, будуть заслухані на одному засіданні, що дозволить значно прискорити розгляд справи.


Згідно з повідомленням, якщо після подачі Ощадбанком позовної заяви Росія і далі відмовлятиметься від участі в арбітражному розгляді, Трибунал ухвалив рішення, що позовна заява розглядатиметься за прискореним часовим графіком до остаточного слухання, яке наразі заплановане на кінець березня 2017 року.


"Ощадбанк докладає всіх можливих зусиль, щоб належним чином представити свій позов проти РФ, а також отримати остаточне арбітражне рішення щодо компенсації значних втрат, яких він зазнав у результаті порушення Росією норм міжнародного права", - підкреслює прес-служба.


Наступним процесуальним кроком буде слухання справи по суті в судовому засіданні.


Нагадаємо, що Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є ​​держава.


Раніше глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що

Кабмін підготував звернення в Міжнародний трибунал ООН з морського права щодо порушення Російською Федерацією відповідної конвенції ООН

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?