Переговори щодо Донбасу: Україна озвучила нові вимоги
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори щодо Донбасу: Україна озвучила нові вимоги

Переговори щодо Донбасу: Україна озвучила нові вимоги
Джерело:  БЕЛТА

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко розповіла, що українська сторона закликає припинити вогонь на Донбасі до 1 вересня, а також створити п'яту переговорну підгрупу.
Про це вона заявила під час брифінгу в Мінську, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруське державне агентство БелТА.
"Ми наполягаємо на безумовному припиненні вогню. Особливо це актуально напередодні 1 вересня. Сьогодні українська сторона у всіх чотирьох підгрупах виступає з ініціативою, що напередодні 1 вересня просто зобов'язані всі сторони припинити вогонь, тому що страждають не тільки військові, але і цивільне населення", - сказала Геращенко.
Вона розповіла, що тільки в Луганській області 126 навчальних закладів розташовані на лінії фронту, і в окремих районах в минулому році діти не могли ходити в школи через обстріли. "Безумовно, просто необхідно подумати про безпеку дітей. Ми закликаємо, щоб режим припинення вогню діяв стабільно, і ніяких порушень не було", - підкреслила вона.
За інформацією "УНН", також Геращенко заявила про важливість створення п'ятої підгрупи Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання конфлікту в Донбасі, яка займалася б питаннями відновлення контролю України над ділянкою російсько-українського кордону.
"Безумовно для України важливим є питання кордону. Тому що без закриття кордону, ці 400 км, знаєте, немає межі, держава не розуміє, як себе захищати. Тому питання кордону для української сторони є принциповим, тому так серйозно весь цей рік ми боремося за те, щоб в рамках мінських груп була створена п'ята підгрупа з питань повернення контролю над кордоном, а також з питання... доступу ОБСЄ до неконтрольованих ділянок кордону", - сказала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з'явилися фото наслідків обстрілу, який бойовики провели в Мар'їнці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?