Глава адміністрації Порошенка думає про відхід: ЗМІ назвали можливих наступників
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава адміністрації Порошенка думає про відхід: ЗМІ назвали можливих наступників

Глава адміністрації Порошенка думає про відхід: ЗМІ назвали можливих наступників
Джерело:  rbc.ua

Глава Адміністрації президента України Борис Ложкін може покинути свій пост.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна", який цитує свої джерела.
За словами двох співрозмовників видання, відставка Ложкіна може статися в період з 30 серпня до 5 вересня.
Серед ймовірних кандидатів на посаду глави АП замість Ложкіна називаються діючі заступники глави АП Віталій Ковальчук та Костянтин Єлісєєв, посол України в США Валерій Чалий, голова СБУ Василь Грицак, а також перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.
ЗМІ відзначають, що Ложкін вже кілька разів хотів покинути посаду глави АП. Восени 2015 року після арешту колишнього заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана Борис Ложкін нібито написав заяву про звільнення. Так він відреагував на те, що з ним навіть не порадилися з приводу долі Корбана.
Другий раз інформація про те, що Борис Ложкін покине Банкову, з'явилася навесні цього року, коли в країні йшла прем'єріада. Глава АП був одним з претендентів спочатку на посаду прем'єр-міністра, а потім - першого-віце-прем'єра. Причому, на цій посаді його готові були бачити як Володимир Гройсман, так і його суперниця в боротьбі за крісло глави уряду Наталія Яресько. Але в підсумку Ложкін на роботу в Кабмін не пішов і залишився працювати в АП. Тоді ж з'явилися чутки про те, що він все ж домовився з президентом, щоб той підписав указ про його відставку восени нинішнього року, а до цього часу визначився з його наступником.
За наявною інформацією, Ложкін навіть після відходу з поста глави АП збереже кабінет і отримає нову посаду. Зокрема, в адміністрації зараз обговорюється його призначення секретарем Національної інвестиційної ради. Ця посада дозволить зберегти за ним одну з головних своїх функцій - бути посередником між президентом і великим капіталом.
Одним з головних претендентів на пост глави адміністрації президента джерела називають нинішнього першого заступника глави АП Віталія Ковальчука. Ложкін і Ковальчук працюють в зв'язці вже майже два роки, підкреслюють свої дружні відносини і змогли розподілити між собою повноваження і зони відповідальності.
Раніше у Ложкіна помітили дуже дорогий наручний годинник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?