ОБСЄ знову викрила бойовиків ДНР у брехні
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ знову викрила бойовиків ДНР у брехні

ОБСЄ
ОБСЄ знову викрила бойовиків ДНР у брехні

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що бойовики ДНР поширюють неправдиву інформацію про нібито відмову представників місії їхати до Ясинуватої.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публічний звіт ОБСЄ.
"Перебуваючи на спостережному пункті на залізничній станції в Ясинуватій, об 11:26 СММ чула два вибухи, які спостерігачі оцінили як вихідні артилерійські постріли в 200-400 метрах на південний схід від своєї позиції", - йдеться в повідомленні.
Однак з метою безпеки місіонери були змушені переміститися.
"Зважаючи на небезпеку, якій членів місії піддали ті, хто випустив снаряди, спостерігачі СММ повернулися на більш безпечну позицію, звідки продовжили моніторинг, зафіксувавши з 13:41 до 13:44 ще десять вибухів невстановленого походження в 1,5-3 км від своєї позиції", - підкреслюють в ОБСЄ.
Раніше член силового крила ДНР Едуард Басурін заявив, що 24 серпня представники Донецького офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні відмовилися виїхати до Ясинуватої.
"В офісі СММ ОБСЄ відмова була обґрунтована тим, що в населеному пункті Ясинувата патрулі місії наражаються на підвищену небезпеку, що неприпустимо", - сказав Басурін.
Раніше бойовики так званої ЛНР на окупованій території недалеко від села Лобачеве розмістили прапор республіки Інгушетія Російської Федерації, чим здивували спостерігачів ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?