Стало відомо, про що говорили Керрі і Лавров: про Донбас не забули
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, про що говорили Керрі і Лавров: про Донбас не забули

Стало відомо, про що говорили Керрі і Лавров: про Донбас не забули
Джерело:  online.ua

За підсумками зустрічі з Державним секретарем США Джоном Керрі  міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров  заявив, що канали взаємодії США і РФ можуть реально допомогти зусиллям по врегулюванню ситуації в Україні в "нормандському форматі".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


Лавров також повідомив, що, крім Сирії, в ході його переговорів з Керрі обговорювалася тема України, а також питання двосторонніх відносин.


"Цінуємо зацікавленість США, нинішньої адміністрації США, щоб допомогти зрушити процес виконання Мінських домовленостей (з Донбасу - Ред.), - зазначив Лавров. - У нас є два канали, які ми регулярно задіємо. Вважаємо, що ці канали можуть реально допомогти тим зусиллям , які робляться в "нормандському форматі".


"Ми обговорювали деякі двосторонні питання, їх в нинішній ситуації чимало", - додав глава МЗС РФ.


«Корінні інтереси Росії і США полягають в тому, щоб ми мали нормальні відносини між двома державами, двома народами. Думаю, що сьогоднішня зустріч допомогла просунутися в цьому напрямку », - заявив Лавров.


У той же час Держсекретар США Джон Керрі заявив, що Росія і США "змогли досягти ясності" в питанні про те, як відновити перемир'я в Сирії, проте поки про підсумкову угоду не йдеться, сторонам необхідно опрацювати подальші кроки.


Як пише BBC, Керрі відзначив, що більшість технічних розбіжностей вдалося вирішити, а експерти в найближчі дні в Женеві будуть працювати над вирішенням невирішених питань.


«Ми хочемо зробити щось ефективне, і що буде працювати на сирійський народ, що зробить регіон більш стабільним і безпечним, і що дозволить нам тут, в Женеві, досягти політичного рішення», - заявив Керрі.


При цьому він не уточнив, які саме домовленості були досягнуті.


Держсекретар США також нагадав про фотографії 5-річного сирійського хлопчика, який постраждав в ході бойових дій в Алеппо і зазначив, що дане зображення повинно стати "мотиватором для всіх нас, щоб зробити роботу добре".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на зустрічі з главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером заявив, що Москва не зацікавлена в розриві дипломатичних відносин з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?