Український переговірник оприлюднив тривожні дані про війну на Донбасі: опублікований документ
Категорія
Події
Дата публікації

Український переговірник оприлюднив тривожні дані про війну на Донбасі: опублікований документ

Український переговірник оприлюднив тривожні дані про війну на Донбасі: опублікований документ
Джерело:  online.ua

Керівник робочої групи з питань безпеки в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук  оприлюднив документ, згідно з яким прояснюється справжня ситуація з обстрілом на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Марчука.


«Я вирішив почати невеликий лікнеп про те, що таке війна на Донбасі, і що таке проклятий Мінський переговорний процес. Звичайно, тільки в межах того, що я знаю як волонтер, беручи участь в цьому процесі, як особа, яка вже понад 12 років не має ніякого відношення до влади», - написав Марчук.


«Сьогодні для вас невеликий уривок одного з десятка півтора підготовчих документів до кожного раунду в Мінську ... Крім того, потрібно знати, що вся інформація українською стороною офіційно доповідається СММ ОБСЄ», - написав Марчук.


«У період з 01 по 25 серпня 2016 року НВФ (незаконні збройні формування - Ред.) 1 386 разів порушували режим припинення вогню, в тому числі в 675 випадках зафіксовано застосування озброєння, яке, згідно з Мінським домовленостями, має бути відведено, а саме: танки - 5 обстрілів, артилерійські знаряддя калібром 152 мм - 23 обстрілу, артилерійські знаряддя калібром 122 мм - 62 обстрілу, міномети - 585 обстрілів (230 - калібром 120 мм, 355 - калібром 82 мм)», - з публікації таких даних починається опублікований Марчуком документ .








Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше Марчук заявив, що президент Росії Володимир Путін ігнорує президента України Петра Порошенка, і це є тривожним для українців знаком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?