Український бізнесмен зробив гучну і несподівану заяву про Євросоюз
Категорія
Україна
Дата публікації

Український бізнесмен зробив гучну і несподівану заяву про Євросоюз

Український бізнесмен зробив гучну і несподівану заяву про Євросоюз
Джерело:  online.ua

Український бізнесмен, автор проекту Ulichnaya eda Роман Тугашев вважає, що Україні не потрібно ставати членом Європейського Союзу, так як ЄС не є панацеєю від проблем.


Таку думку Тугашев висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.


Відповідаючи на питання, чи варто Україні рухатися в напрямку Євросоюзу, бізнесмен сказав: «Щодо того, чи потрапимо ми туди взагалі, не знаю».


«Моя думка і позиція така, що нам, в принципі, не варто намагатися потрапити в Європейський Союз, тому що ЄС — це абсолютно не панацея від будь-яких проблем. Дуже часто, на прикладі якихось сусідніх країн, можна побачити, що не так все просто. З нашою ментальністю, з нашим способом життя, політикою, економікою я вважаю, що Україна знаходиться в такому місці, має такі надзвичайні ресурси... У нас є абсолютно все. Але чомусь воно не йде.», - сказав Тугашев.


«І я вважаю, що мета вступити в Європейський Союз — вона, в принципі, не повинна бути якоюсь пріоритетною. Я ж кажу — у нас є абсолютно всі ресурси, які можуть нам дати можливість бути самодостатньою, дуже потужною країною, реально самостійною, нормальною. Без Європейського Союзу, без якогось іншого союзу — нормальною країною», - продовжив бізнесмен.


«Більше того: я дуже багато зараз спілкуюся з якимись європейськими колегами — вони абсолютно всі зацікавлені в українському ринку. Абсолютно всі. Тому що Україна — це 45 мільйонів населення. Так, воно не таке платоспроможне, як у Європі, але, якщо взяти Європу, це 500 мільйонів населення, Україна — це 1/10 Європи, і вони абсолютно всі зацікавлені в українському ринку», - заявив бізнесмен.


« Ми ж чомусь намагаємось постійно кудись стрибнути, комусь віддатися, щось зробити. В принципі неправильна позиція. Тому ми повинні чітко, самостійно розвиватися і не ставити в пріоритет якийсь там Європейський Союз. Європейські цінності, європейський підхід до бізнесу, до способу життя — так. Але вступити, прямо — давайте підемо в Європейський Союз... Я не бачу абсолютно ніякої шаленої необхідності там бути», - вважає Тугашев.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Україні не потрібно до Євросоюзу, у нас є абсолютно все - автор проекту "Вулична їжа"


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?