Скандал навколо "Азова" і Маріуполя: в Нацгвардії прояснили позицію
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал навколо "Азова" і Маріуполя: в Нацгвардії прояснили позицію

Скандал навколо "Азова" і Маріуполя: в Нацгвардії прояснили позицію
Джерело:  online.ua

У Національній гвардії України заявили про те, що  виведення окремого загону спеціального призначення «Азов» з Маріуполя в зоні антитерористичної операції  не ставить під загрозу обороноздатність міста, а було здійснено в рамках планового перегрупування сил Нацгвардії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацгвардії.


«Останнім часом в мережі Інтернет було оприлюднено інформацію про виведення спецпідрозділу «Азов» з Маріуполя, що нібито ставить прифронтове місто під загрозу і зменшує його обороноздатність», - сказано в повідомленні.


«Офіційно повідомляємо, що в зоні АТО проведено планове перегрупування сил і засобів Національної гвардії України. З метою посилення контролю Азовського узбережжя, недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп частина окремого загону спеціального призначення військової частини 3057 «Азов» була передислокована для виконання завдань на цьому напрямку», - пояснили в Нацгвардії.


«Окремий загін спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 Національної гвардії України продовжує виконувати завдання, передбачені законом України «Про Національну гвардію України», в тому числі і в Запорізькій області. Кількісний та якісний склад Національної гвардії в Маріуполі не зменшений, що дозволяє підтримувати обороноздатність міста на високому рівні», - резюмують в прес-службі Нацгвардіі.


Нагадаємо, в «Азові» раніше заявили, що виведення спецпідрозділу з Маріуполя ставить під загрозу обороноздатність міста і вигідно «проросійськи налаштованим» представникам Нацгвардії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  бойовики так званої ДНР розповіли про росіянина Олексія Філіппова, який був шпигуном сепаратистів в українському батальйоні "Азов", обурившись, що російські пропагандистські ЗМІ представили його як зрадника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?