Які війська Росія стягнула до кордону України: розвідка порахувала танки, літаки і ракети
Категорія
Події
Дата публікації

Які війська Росія стягнула до кордону України: розвідка порахувала танки, літаки і ракети

Які війська Росія стягнула до кордону України: розвідка порахувала танки, літаки і ракети
Джерело:  online.ua

В українській розвідці порахували кількість ракетних комплексів, танків, броньованих машин, літаків, вертольотів, артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню, які знаходяться на озброєнні російських військовослужбовців, стягнутих до кордону вздовж тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей, а також в анексований Крим.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Головного управління розвідки Міністерства оборони України.


Відзначається, що угруповання військ Південного військового округу, окремі з'єднання і частини Західного і Центрального військових округів, Північного флоту, Повітряно-космічних сил і Повітряно-десантних військ, які залучаються до раптової перевірки бойової і мобілізаційної готовності ЗС РФ, знаходяться в підвищеній бойовій готовності.


При цьому, уздовж кордону розгорнуті 14 батальйонних тактичних груп, 8 ротних тактичних груп і дві мотострілкові бригади, загальна чисельність яких з урахуванням Кримського міжвидового об'єднання військ і сил ЗС РФ становить 41,6 тис військових.


У них на озброєнні перебуває:

  • тактичні ракетні комплекси "Точка-У" - 4;

  • танки - 298;

  • бойові броньовані машини - 1566;

  • артилерійські системи - 363;

  • реактивні системи залпового вогню - 169.

Також в рамках підготовки до стратегічних командно-штабних навчань "Кавказ 2016" в бойову готовність приведено 468 літаків і 303 вертольотів армійської авіації ЗС РФ.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  окупаційна "влада" Криму підняла війська по тривозі, привела їх в повну бойову готовність і почала розсилати повістки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?