Гучне звільнення: з'явилася цікава оцінка постановочних фото з Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Гучне звільнення: з'явилася цікава оцінка постановочних фото з Донбасу

Гучне звільнення: з'явилася цікава оцінка постановочних фото з Донбасу
Джерело:  online.ua

Фотограф, засновник школи фотографії Віктор Марущенко вважає, що не варто піднімати галас навколо постановочного фото його колеги Дмитра Муравського.


Про це він розповів в відеоблозі на ONLINE.UA.


На думку Марущенко, через те, що Муравський займається пропагандистською фотографією і його знімки виконані в дуже позитивному дусі, виникає конфлікт.


"У нього в кадрах дуже багато дітей, багато оптимізму, героїзму. Тобто, дійсно, це можуть бути якісь плакати, і вони можуть працювати абсолютно пропаґандивно. Те, чого домагаються наші хлопці - ні, ти повинен знімати правду! - Я думаю, не те що смішно, а неправильно. Все-таки завдання у них і у Муравського абсолютно різні", - сказав фотограф.


"Муравський не працює для інформаційної стрічки, його фотографії не поміщаються на сайтах Reuters або Associated Press або десь на новинних українських сайтах. Я уявляю собі, що так само можна прийти в fashion-фотографію і сказати: ні, не можна знімати постановку, потрібно знімати тільки правдиво-репортажну", - додав він.


Нагадаємо, що фото Муравського з Донбасу назвали найкращим знімком про війну в Україні в 2016 році. Пізніше в мережі розгорівся скандал: з'явилися заяви про те, що фото - постановочне. Сам Муравський це заперечує.



Надалі  в Міноборони України прийняли рішення звільнити фотографа і волонтера Дмитра Муравського з посади радника міністра оборони. Відзначимо, що блог був записаний до публікації рішення про звільнення.


Повний  текст блогу читайте на ONLINE.UA: Звинувачення не мають сенсу: про скандал з постановочним фото війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?