Бунт і погроми в Одеській області: з'явилася нова скандальна деталь
Категорія
Події
Дата публікації

Бунт і погроми в Одеській області: з'явилася нова скандальна деталь

Бунт і погроми в Одеській області: з'явилася нова скандальна деталь
Джерело:  online.ua

Громада села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області під час зборів у зв'язку з  вбивством 8-річної дівчинки, в якому підозрюється чоловік ромської національності, зажадала виселити з населеного пункту всіх ромів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».


У неділю, 28 серпня, на схід села зібралися кілька сотень жителів. Вони зажадали від присутніх депутатів сільради провести екстрену сесію, яка б підтримала рішення сільської громади. Відповідна сесія була проведена відразу ж, і депутати сільради підтримали рішення громади.


Також під час сходу громади жителі села дізналися, що в населений пункт повернулися три представниці ромської національності, які покинули його напередодні. Жителі Лощинівки спробували розправитися з ними, але жінок захистив поліцейський спецназ.


Ситуація в селі залишається напруженою.


Раніше прес-служба Головного управління Національної поліції в Одеській області підтвердила, що у вбивстві дівчинки обґрунтовано підозрюється представник ромської національності. В даний час за фактом вбивства і за фактом заворушень у населеному пункті проводяться слідчі дії.


За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, затриманому пред'явлено підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. За фактом безладів розпочато кримінальне провадження за ст.194 (знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.


Як повідомляв ONLINE.UA, в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області  в покинутому будинку на околиці знайшли тіло восьмирічної дівчинки зі слідами насильницької смерті, поліція стала підозрювати у вбивстві чоловіка ромської національності. Після цього понад 300 осіб почали громити будинки сусідів чоловіка, які, втім, завчасно покинули Лощинівку. Погромники зупинилися тільки після втручання місцевої влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?