Відставка через скандальне фото війни: Полторак зробив гучну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Відставка через скандальне фото війни: Полторак зробив гучну заяву

Відставка через скандальне фото війни: Полторак зробив гучну заяву
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства оборони України Степан Полторак пояснив, що фотограф  Дмитро Муравський, навколо постановочного фото якого розгорівся скандал, був звільнений з посади радника міністра оборони, оскільки його фото допускали сумніви світової спільноти в автентичності бойових дій на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.


"Я своїм рішенням, в середині червня призначив Дмитра Муравського на посаду радника на громадських засадах. Це було зроблено для того, щоб втілити в дію проект зі створення Інформаційно-координаційного центру при Міністерстві оборони, який надавав би можливість робити якісний контент про Збройні Сили з залученням на волонтерських засадах фотографів, відеооператорів, художників і режисерів. Призначення його радником була моя особиста ініціатива з метою прискорення даного процесу", - написав Полторак.


"Вважаю, що маю право звільняти призначених мною радників, якщо їх особисті заяви шкодять репутації Міністерству оборони і Збройних Сил. Приймаючи рішення про звільнення, я враховував думки не тільки експертів, фотографів і громадську думку, а й самих бійців, які в питанні реальності фото висловилися неоднозначно. Деякі з них в соцмережах вже заявили, де і за яких обставин зроблені ці фото", - додав глава Міноборони.


"Конфлікт щодо справжності чи постановочності фото вийшов за рамки українського суспільства. Дмитро Муравський в якості радника Міністра оборони представляє не тільки своє бачення, але і все оборонне відомство. Тому вважаю, ми не маємо права допустити сумнівів в світовому співтоваристві, справжності бойових дій на сході України", - продовжив він.


"Я ціную внесок Муравського, але в умовах збройної боротьби, ми не можемо дозволити, щоб у наших словах сумнівалися. Наслідки поширення серед світової спільноти звинувачень України у фальсифікації фактів російської агресії можуть підірвати авторитет країни. Звільнення Дмитра Муравського не забороняє йому в подальшому, як і до призначення радником займатися своєю улюбленою справою", - резюмував міністр.


Як повідомляв ONLINE.UA, фотограф  Віктор Марущенко вважає, що не варто піднімати галас навколо постановочного фото його колеги Дмитра Муравського.


Більше  читайте в блозі фотографа на ONLINE.UA: Звинувачення не мають сенсу: про скандал з постановочним фото війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?