В Україні зробили гучну заяву про програш Путіна у війні
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні зробили гучну заяву про програш Путіна у війні

В Україні зробили гучну заяву про програш Путіна у війні

Україна виграє у війні проти Росії, розв'язаній на Донбасі  президентом РФ Володимиром Путіним, вважає журналіст Юрій Бутусов.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Бутусова « Радіо Свобода »


«Звичайно, Україна виграє в цій війні. Тому що, насправді, все, що робив Путін, - силова акція, вторгнення в Україну, було націлене на швидку зміну, це повинен був бути бліцкриг. Тобто, Путін продемонстрував, що він готовий застосовувати силу, і Україна повинна була розвалитися під дією відцентрових внутрішніх факторів, а російські війська і російські спецслужби допомагали організувати проросійські акції», - вважає Бутусов.


«Для Росії було вигідне створення в Україні маріонеткового режиму, керованої влади, щоб зберегти Україну повністю як ринок збуту, таку ресурсну територію, по суті, таку квазіколонію Російської Федерації. Цього не сталося», - продовжив Бутусов.


«Путін вже і хотів би вийти з військової фази, а вийти вже не можна ... І зараз, насправді, вже подальше вирішення української проблеми для Росії військовими засобами - це вже поразка. Тобто, ми бачимо вже другу серію, ця війна, якщо вже згадувати класиків, наприклад, Крилова, то, можливо, Путін і хотів би отримати лапу з капкана, вже говорить, що зловив ведмедя, але ведмідь не пускає. Тобто він вже і хотів би вийти з військової фази, вона вже йому невигідна, а вийти вже не можна», - продовжує журналіст.


«І це відбувається саме тому, що Україна продемонструвала свою боєздатність. І це було великою несподіванкою не тільки для Путіна, а й взагалі для всього світу. Ніхто не знав, чи буде ця країна, ця територія, країна, яка насправді ще не була незалежною державою, а завжди залежала від Російської Федерації в багатьох сенсах ... Ніхто не знав, чи буде взагалі опір», - заявив Бутусов.


«А тепер ми бачимо, що тут опір такий, що навіть вторгнення російських військ не призвело до розпаду держави і до дезінтеграції. Навпаки, призвело до зосередження і зміцнення», - резюмував Бутусов.


Як повідомляв ONLINE.UA,  чеський журналіст Онджей Соукуп вважає, що причиною війни на Донбасі стала ідеологічна обробка місцевого населення і вкорінені радянські стереотипи серед людей, які мало їздили по світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?