Загибель журналіста в Києві: з'явилися подробиці про передсмертний лист
Категорія
Події
Дата публікації

Загибель журналіста в Києві: з'явилися подробиці про передсмертний лист

Загибель журналіста в Києві: з'явилися подробиці про передсмертний лист
Джерело:  Країна.ua

Людина, близька до померлого журналіста Олександра Щетиніна, розповіла подробиці про його передсмертний лист.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Страну.
В інтерв'ю виданню знайома Щетиніна на умовах анонімності розповіла про проблеми з фінансуванням заснованого ним сайту "Новий регіон".
"Затримки зарплати були. Фінансування взагалі, наскільки я знаю, у співробітників було за рахунок того, що Щетинін продав свою машину і квартиру... Він з останніх сил утримував агентство на плаву", - сказала вона.
На питання, чи могли проблеми на роботі привести до того, що журналіст був у важкому стані останнім часом, знайома Щетиніна відповіла:
"Так, однозначно. Він про це згадував у своїй посмертній записці. Він просив вибачення у всіх співробітників, що він не зміг вирівняти фінансову ситуацію і виплатити їм зарплату. Але все це, мені здається, було прямо пов'язане саме з позицією агентства про непродажність" .
Вона також розповіла подробиці про передсмертну записку журналіста.
"Це навіть не записка, це лист. Я не можу зрозуміти, чому агентство поширює інформацію про те, що він був знайдений поруч із ним. Це не так - він відправив його електронною поштою одній зі співробітниць. Там все досить лаконічно викладено, в такому ж стилі, як зазвичай писав Олександр Костянтинович. Хоча я думаю, що слідство тут теж має встановити, що це написав саме він".
На прохання переслати передсмертний лист Щетиніна його знайома сказала:
"Не можу. Ведеться слідство. Сам Олександр Щетинін просив оприлюднити його після того, як все вляжеться. Можу сказати, що там нічого сенсаційного. Тільки в кінці він чітко написав: "Я любив Україну і любив цей народ". У листі багато особистих моментів, людина була на межі, але його стиль написання говорить про те, що людина віддавала собі звіт в тому, на що йде. Він був дуже сильним, вольовим. Основні труднощі почалися, коли Щетинін заявив про свою чітку проукраїнську позицію - вже тоді були арешт рахунків в Росії і по суті рейдерське захоплення сайту в Росії, блокування сайту, неможливість спілкуватися з дітьми..."
Нагадаємо, що раніше журналіст і блогер Айдер Муждабаєв висловив сумнів у тому, що Щетинін наклав на себе руки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?