У зоопарку Миколаєва невідомі отруїли тварин: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У зоопарку Миколаєва невідомі отруїли тварин: з'явилися подробиці

У зоопарку Миколаєва невідомі отруїли тварин: з'явилися подробиці
Джерело:  NikLife

У неділю, 28 серпня, в зоопарку міста Миколаїв невідомі отруїли самця снігового барса.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NikLife.
"Отруїли сьогодні барса. Це було кинуто свідомо м'ясо з отрутою. Він помер дуже характерно, як знаєте, буває, труять собак таблетками від туберкульозу. Барс помер абсолютно такою ж картиною. Була піна з рота і все інше", - розповів директор зоопарку Володимир Топчій.
"О другій годині прийшли на годування, він (барс - ред.) був абсолютно нормальний і здоровий. Дівчатка його нагодували, пішли і буквально через 15 хвилин, як по-писаному, люди прибігли: "У вас там сніжний барс бігає по клітці і з рота піна". Прийшли, а він вже в судомах був. Протягом 45 хвилин ми нічого не встигли зробити", - додав директор.
Топчій зазначив, що боротися з таким явищем дуже важко, тому що через зоопарк щодня проходять сотні і тисячі відвідувачів. За його словами, на місце події викликали поліцію, але правоохоронці так і не знайшли свідків злочину.
"Скрізь написано "Тварин не годувати". Але всі думають, що це так, написано заради шкідливості директора. А потім, коли людина кидає, його ж за руку не впіймаєш. Я сьогодні обходив територію, у нас всі вольєри закидані печеньками і пряниками. Я розумію, пряник можна кинути мавпі або коневі дати, але сніжному барсу?! Його клітка вся засипана печеньками", - розповів він.
За його словами, ветеринари зробили розтин, щоб відправити зміст шлунка і кишечника тварини на експертизу в лабораторію.
"Кому це треба, можна тільки здогадуватися. Страшно тільки подумати, що ж це за люди такі і які цілі вони ставлять, а якщо вони їх досягнуть, то що ж це буде з зоопарком... Якщо це просто якийсь хвора людина, психічно ненормальний, тоді це ще добре. Але якщо це свідомо зроблено... А 24-го серпня у нас померла пума, молода самка, і нам дуже не хотілося тоді в це вірити. Ми тоді думали, що ми помиляємося. Але їй стало погано напередодні і 24 -го серпня, в обід, вона померла. І ми теж, до речі, відправили вміст шлунка і кишечника до Києва і в нашу лабораторію. Але нам не хотілося в це вірити. Але, на жаль, це правда. Так, у нас труять тварин", - розповів Топчій.
Директор зоопарку припустив, що отруїти тварин могли не випадково, адже на наступному тижні в зоопарк приїде комісія Європейської асоціації зоопарків та акваріумів.
Раніше повідомлялося, що 23 травня в київському зоопарку померла найстаріша бегемотиха з тих, які жили коли-небудь в неволі, 58-річна Бреста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?