Одна сумна річ: у Порошенка прокоментували скандал із фотографом Муравським
Категорія
Політика
Дата публікації

Одна сумна річ: у Порошенка прокоментували скандал із фотографом Муравським

Одна сумна річ: у Порошенка прокоментували скандал із фотографом Муравським

Позаштатний радник президента Петра Порошенка Юрій Бірюков прокоментував скандал зі звільненням з Міноборони фотографа Дмитра Муравського через фотографії з Широкиного в зоні АТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Бірюкова.
"І ось тепер я скажу одну дуже сумну річ, яка вам звичайно дуже і дуже не сподобається. Але на жаль... Весь цей епічний срачик в нашому Фейсбучику, всі ці гучні наші ламання списів - це пил, в порівнянні з однією такою статтею, в одній такій газеті - The Washington Post. Наша переконаність, віра, знання про російську агресію - це одне. А ось думки про те, що відбувається в Україні за межами нашої країни - різняться. Так-так, там... як би так пом'якше... Ну ось далеко не всі вірять в те, що Росія на нас напала. Не плутайте вузько-обізнані армійські кола і громадську думку. А громадська думка там - це виборці - це перемога на виборах. Це нам здається диким, що можна вірити в "іхтамнєт", а в якій-небудь оклахомщині або провансщині - далекі події в Україні не більше, ніж картинка в телеящику. Хто картинку малює, на підставі чого картинку малюють - той і визначає, той і формує. Для нас це здається диким, що хтось там не вірить, а по факту - так воно і є", - написав радник президента.
За його словами, від подібної статті для України в рази більше шкоди і загрози.
"На Заході, який нам допомагає, є чіткі традиції політичної культури. І там, в переважній більшості випадків, радник міністра оборони, запідозрений у чомусь поганому - сам би пішов з поста. Особливо, коли ці підозри опубліковані вже в західній же пресі. Не звинувачення, а підозри. Просто пішов би, щоб не нашкодити спільній справі. Щоб на себе "відвести" гнів громадськості, захищаючи спільну справу і загальні цілі. І на цьому етапі вже не важливо - ти маєш рацію чи ні. Пишеться заява на звільнення, віддається своєму начальнику, той приймає рішення, зважуючи "за" і "проти"... в цьому конкретному випадку такої заяви не було,. і Полторак був поставлений в дико-складну позу. Ви реально думаєте, що приймаючи якесь рішення, міністр оборони України всерйоз базується на думці Лойка? Вибачте, але це ось далеко не так. Свою думку про нього Тимофійович склав в далекому 2014 році, один раз з ним поспілкувавшись. Я не знаю подробиць, але я так розумію, що кількість "сигналів" з куди більш серйозних джерел за межами України, явно перекреслила можливість міністру просто "відмовчатися", - пояснив Бірюков рішення глави Міноборони України.
"Ключове у всій цій історії саме в тому, що стаючи радником - ти береш на себе тягар відповідальності за свої дії. І будь-який твій рух буде розглядатися під мікроскопом, саме в розрізі того, що ти - радник. І якщо ти, радник, підозрюваний в підробці, то які поради ти даєш? Як ставитися до самого міністра, якщо він слухає такі поради? На Полтораку лежить відповідальність за нашу країну. Пам'ятайте про це. Наше суспільство може блискавично закохуватися і так само блискавично проклинати. Любити за нову форму і парад, а потім, через дві доби, проклинати за звільнення фотографа. Ось тільки він повинен приймати рішення не на підставі цієї любові чи ненависті. Він повинен приймати рішення, які будуть і далі рятувати нашу країну", - додав радник Порошенка.
Бірюков також зазначив, що Муравський був звільнений тільки з посади позаштатного радника міністра оборони, а не фотографа і зроблені ним фотографії досі "висять в коридорах МОУ, їх ніхто не зняв і не планує".
Раніше повідомлялося, що користувачі соціальних мереж активно встали на захист звільненого з посади цивільного радника міністерства оборони фотографа Дмитра Муравського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?