Уперше український музей отримав сертифікат Книги рекордів Гіннесса: з'явилися фото
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Уперше український музей отримав сертифікат Книги рекордів Гіннесса: з'явилися фото

Уперше український музей отримав сертифікат Книги рекордів Гіннесса: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

Відбулася прес-конференція з нагоди вручення українському музею Сертифікату «Найбільша колекція сувенірних унітазів у світі» від Книги рекордів Гіннеса.
Сьогодні, 29 вересня, відбулася прес-конференція власників колекції і засновників Музею історії туалету – Марини та Миколи Богданенків. Журналістам була представлена унікальна колекція експонатів, а засновники розповіли, чому вирішили займатися цією справою.
«Двадцять років тому ми почали займатися бізнесом. Однією із галузей, де працювали, була сантехніка. Заглиблюючись у роботу, вивчаючи історію справи, зібрали колекцію, що переросла в музей», – зазначив Микола Григорович, засновник музею.
За словами Марини Анатоліївни, засновниці музею, перед ними стоять доволі амбіційні задачі: «Один із наших основних напрямків – культурно-просвітницька діяльність серед молоді та дітей, адже наша основна аудиторія – діти. Наш план – створення інтерактивних екскурсій».
Під час конференції представники музею заявили також і про необхідність вирішення важливих питань у галузі розвитку туалетної культури в Україні. Вони впевнені, що рівень культури гігієни визначає рівень цивілізації в цілому
«Ми хочемо привернути увагу та виховати культуру гігієни. Дуже прикро, що українських туристів можна легко впізнати за межами країни через їхню поведінку. Тому прагнемо показати за допомогою колекції, як у світі вирішуються подібні питання. Ми хочемо дивитися на цю тему розплющеними очима і не соромитися, що ми культурні і цивілізовані люди», – впевнений Микола Григорович.
 
Серед почесних гостей прес-конференції були присутні український кінорежисер, сценарист, актор Михайло Іллєнко, народний художник України, професор Слєпченко Володимир Павлович, архітектор, віце-президент київської організації національної спілки архітекторів Духовичний Георгій Самуїлович, а також один із авторів книги «Світова історія (туалету)» Кошулько Олена Опанасівна.
Модератором заходу виступив музичний продюсер і ведучий Павло Шилько.



Нагадаємо, що Київський музей історії туалету, в якому розташована унікальна колекція, є єдиним приватним культурно-просвітницьким закладом, який занесений до Книги рекордів Гіннеса.
Фіксація нового світового рекорду Київського музею представниками Книги рекордів Гіннеса тривала понад півтора року. Компетентні комісії з істориків, музейних працівників та діячів культури офіційно підтвердили автентичність експонатів.




Оригінальні сувеніри з усього світу на туалетну тематику виготовлені зі срібла, кераміки, фарфору, дерева, металу, пластику і навіть шоколаду. Колекція систематизована за розділами: комікси, попільнички, начиння для ванних кімнат і кухні, туалети-«шпаківні». Власники колекції (вони ж і засновники Музею) надали колекцію Музею як одну з цікавих і пізнавальних експозицій.














Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?