ЗМІ повідомили гучну новину про смерть президента Узбекистану, офіційно все спростовують
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ повідомили гучну новину про смерть президента Узбекистану, офіційно все спростовують

ЗМІ повідомили гучну новину про смерть президента Узбекистану, офіційно все спростовують
Джерело:  Фергана

У мережі з'явилися повідомлення про те, що  президент Узбекистану Іслам Карімов, який недавно перенес інсульт, помер, але офіційно ця інформація не підтверджена..


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Фергану".


Карімов загинув у віці 79 років в Ташкенті, близько 15:35 годин за місцевим часом (13:35 за київським).


При цьому джерело в апараті президента Узбекистану не підтверджує повідомлення про смерть Карімова і стверджує, що його стан стабільний, пише агентство РІА Новини.


Відомо, що вранці 27 серпня 2016 року Іслам Карімов переніс інсульт.


Іслам Абдуганіевіч Карімов народився 30 січня 1938 року в Самарканді (Узбецька РСР) в сім'ї службовця. У 1960 році закінчив Середньоазіатський політехнічний інститут, в 1964 році вступив в Комуністичну партію Радянського Союзу (КПРС), в 1967 році став випускником Ташкентського інституту народного господарства. За фахом інженер-механік, економіст; кандидат економічних наук.


24 березня 1990 року на сесії Верховної Ради Узбецької РСР Карімов був обраний президентом Узбецької РСР. Обраний президентом на альтернативній основі ще раз в 1991 році, переобирався в 1995, 2000, 2007 році.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в останній раз Іслама Карімова перевибралі 29 березня 2015 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?