У Росії пояснили, навіщо Путін привів у бойову готовність війська
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пояснили, навіщо Путін привів у бойову готовність війська

У Росії пояснили, навіщо Путін привів у бойову готовність війська
Джерело:  Ехо Москви

Російський політолог Гліб Павловський пояснив, чому президент Росії Володимир Путін наказав почати масштабну перевірку боєготовності Збройних сил Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
"Якщо це мобілізація там, скажімо, армійських частин, це мобілізація армійських частин. Мобілізація Ощадбанку... Центробанку на дії в умовах війни носить, загалом, такий, як би, характер, що бадьорить. Хоча ми розуміємо, що будуть, мабуть, картки (кредитні). Кредитні картки з відкладеним кредитом на час після перемоги", - сказав політолог в ефірі радіостанції.
За його словами, такі дії російської влади пояснюються майбутніми виборами до Держдуми РФ.
"Нічого показувати. Розумієте, ось, ми прийшли до моменту, коли треба якісь будувати абсолютно фантастичні картини. Тому що стерта була картина Росії абсолютно з телебачення - там залишився тільки палаючий світ у вогні, значить, Захід, що загрожує нам. А тепер треба якось повернутися на час, на час хоча б виборів", - додав Павловський.
Він зазначив, що Кремль намагається створити в російській провінції картинку загрози з боку України.
"Розумієте, картина наша набула такого, в загальному, вже сюрреалістичного характеру при тому, що, загалом кажучи, як би, наш хворий (економіка щонайменше) - вона, адже, гіршає. Гіршає навіть, і їй, як би, навіть вже і допінгу не дають. Але і розраховують, що вона ще пролежить року до 2018-го якось. Ось. Але в очікуванні цього в Москві влада розставляє квіткові кошики, щоб нам було красиво, а в провінції, де цього немає, треба шукати, треба показати, щонайменше, загрозу. Загрозу з України. Розумієте, це ось такий вже дериватив третього ступеня", - вважає політолог.
"Тобто є загроза виборів, але вона в Україні і відноситься вже не до нас. І, значить, мабуть, і вибори наші йдуть не тут. Вибори, російські вибори проходять в основному на Україні. Це остаточне, так би мовити, таке психоаналітичне перенесення вже цілковите. Подивимося, як це спрацює на самих виборах, тому що мені здається, що хлопці грають в небезпечну гру", - підкреслив Павловський.
Раніше повідомлялося, що в мережі висміяли рішення президента Росії Володимира Путіна почати масштабну перевірку збройних сил РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?