Лідер КНДР здивував жорстокою стратою своїх чиновників
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідер КНДР здивував жорстокою стратою своїх чиновників

Лідер КНДР здивував жорстокою стратою своїх чиновників
Джерело:  koreajoongangdaily.joins.com

За особистим розпорядженням лідера Північної Кореї Кім Чен Ина в Пхеньяні були страчені двоє високопоставлених чиновників: Хван Мін, екс-міністр сільського господарства, і Лі Ен Чжин, високопоставлений службовець міністерства освіти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Korea JoongAng Daily.
Засуджених розстріляли з зенітного знаряддя на території військової академії в столиці КНДР.
«Я розумію, що він був страчений, тому що його політичні ініціативи сприймалися як прямий виклик Кім Чен Ину», - заявило джерело, коментуючи страту Хван Міна.
При цьому він не уточнив, які саме пропозиції висував страчений екс-міністр.
Що стосується другого розстріляного, то він накликав на себе гнів глави КНДР тим, що задрімав на зустрічі з Кім Чен Ином. Лі Ен Чжин одразу ж був затриманий і допитаний співробітниками міністерства державної безпеки, а проти нього були висунуті звинувачення в корупції.
За даними видання, в разі, якщо ця інформація вірна, то це перший випадок з моменту приходу до влади Кім Чен Ина, коли були страчені не військові або партійні функціонери.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше за особистим наказом лідера КНДР був страчений перший віце-прем'єр Чхве Ен Гон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?