Як Партія регіонів підготувала війну на Донбасі: очевидець розкрив механізм
Категорія
Політика
Дата публікації

Як Партія регіонів підготувала війну на Донбасі: очевидець розкрив механізм

Як Партія регіонів підготувала війну на Донбасі: очевидець розкрив механізм
Джерело:  online.ua

Війна на Донбасі багато в чому була підготовлена ​​місцевими елітами Партії регіонів і Компартії, під контролем яких був інформаційний та економічний простір.
Про це розповів донеччанин Віталій Овчаренко, один з лідерів ультрас "Шахтаря", громадський активіст, боєць АТО, в інтерв'ю чеському журналісту Онджею Соукупу на ONLINE.UA.
«Драйвером (початку протистояння - Ред.) були місцеві еліти - Партія регіонів і комуністи. У Партії регіонів було багато колишніх перефарбованих комуністів - це був один такий соціум», - переконаний він.
Також Овчаренко нагадав, що в той час «інформаційний простір належав Партії регіонів, все економічне поле належало їм же, це була диктатура однієї партії і, відповідно, диктатура однієї людини - Віктора Федоровича Януковича».
«Багато донеччан отримували гідні зарплати, їздили по Європі. І в соцмережах у моїх знайомих з'являлися статуси "Як я провів вихідні" - Польща, Чехія. Але коли почалася окупація, вони стали ставити аватарки зі Сталіним. І для мене це виглядало парадоксом. Такий дисонанс: ти працюєш в транснаціональній компанії, можеш їздити по світу, порівнювати з Росією - а потім обираєш "русскій мір", - підкреслив активіст.
Також він нагадав, що «23 роки втовкмачували в голову жителів: "Донбас годує Україну!", "Ми краще за всіх!", "На Заході всі відпочивають, вони там всі бездуховні!".
«Цей набір штампів завжди повторювався перед виборами, щоб розділити суспільство, щоб на тлі "помаранчевих ворогів" Партія регіонів набирала бали - для захоплення влади», - заявив Овчаренко.


Крім того, він додав, що «не було ніякої політичної дискусії».
«Я працював на виборах спостерігачем, бачив, що результати просто малювалися. Нікого не соромилися, навіть представників інших партій, які були перекуплені або залякані. Ось ця пропаганда призвела до того, що освічені, з хорошим достатком люди вірили в те, що російська культура вища за українську. Їм навіть українські слова здавалися смішними - певні ЗМІ регіону ці безглуздості поширювали, це подавалося через певні інформаційні технології», - резюмував Овчаренко.
Більше читайте в інтерв'ю Віталія Овчаренка на ONLINE.UA: Навіть найнепробивніші в Донецьку змінюють ставлення до ДНР - боєць АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?