"Смерть" глави Узбекистану обговорюють у соціальних мережах: вже називають спадкоємця
Категорія
Світ
Дата публікації

"Смерть" глави Узбекистану обговорюють у соціальних мережах: вже називають спадкоємця

"Смерть" глави Узбекистану обговорюють у соціальних мережах: вже називають спадкоємця
Джерело:  online.ua

У мережі активно обговорюють новину про смерть президента Узбекистану Іслама Карімова, про яку повідомляли ЗМІ, і називають його можливого наступника.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Заступник голови парламентської фракції Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий вважає, що пост Карімова може зайняти його дочка Гульнара Карімова, поміщена своїм батьком під арешт.
"Смерть узбецького тирана Іслама Карімова серед іншого матиме дуже цікавий результат. З-під домашнього арешту на свободу вийде легендарна в своїй країні Гугуша - професійний дипломат, бізнес-леді з кількамільярдним обігом, відома в світі дизайнер ювелірних виробів (бренд "GULI") - його старша дочка Гульнара. у 2012 вона повернулася в рідну країну після роботи Послом Узбекистану в Іспанії, але вже в 2014 після загострення конфлікту з 75-річним тоді батьком Гульнару Карімову насильно помістили під домашній арешт, позбавили можливості спілкуватися із зовнішнім світом, змусили видалити всі акаунти в соціальних мережах. Апофеозом конфлікту була заява в США її сина Іслама Карімова-молодшого, де він звернувся до діда-президента з вимогою навести докази, що його мати принаймні жива", - написав він у Facebook.


Фото: Гульнара Карімова



"Парадокс, але, ненавидячи свою дочку, батько сам зачистив їй шлях. Карімов нещадно очищав всі зародки політичних еліт в своїй країні. Їх давно вже немає. Тому Гугуша, ймовірно, матиме зелений коридор стати президентом Узбекистану. Гроші - є. Харизма - є. Конкурентів - немає. Уявіть собі, консервативну середньоазіатську країну очолить жінка. Світ змінюється", - додав український політик.
Блогер Антон Ходза іронічно прокоментував новину про смерть глави Узбекистану:
"Сьогодні ми прощаємося з великим лібералом і демократом, головою Ліберально-демократичної партії Узбекистану, Ісламом Карімовим. Ось і стало в світі на одного ліберал-демократа менше. Шкода. Краще б якийсь диктатор помер".



Нагадаємо, Іслам Карімов правив Узбекистаном з 1991 року.
Раніше повідомлялося, що відомий карикатурист Сергій Йолкін опублікував "чорний" анекдот про президента Узбекистану Іслама Карімова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?