Путінський олігарх збирається вливати гроші в УПЦ МП заради "русского міра"
Категорія
Україна
Дата публікації

Путінський олігарх збирається вливати гроші в УПЦ МП заради "русского міра"

Путінський олігарх збирається вливати гроші в УПЦ МП заради "русского міра"
Джерело:  online.ua

Російський олігарх Костянтин Малофєєв має намір інвестувати в церкви УПЦ Московського патріархату, які є в Донецькій області, повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
Тимчук зазначив, що Малофєєв в серпні відвідав окуповані території Донбасу, де його з почестями зустріли місцеві бойовики і священнослужителі.
"У серпні ц.р. Донецьк відвідав російський олігарх Малофєєв (глава ради директорів групи компаній "Царгород", засновник Фонду святителя Василя Великого, член Патріаршої комісії з питань сім'ї та захисту материнства), який надає істотну фінансову підтримку РПЦ. З нагоди приїзду Малофєєва в Донецьку відбувся пропагандистський захід за участю окремих священнослужителів УПЦ МП Донецької області (зокрема, Добропільського та Олександрівського районів). У ході візиту Малофєєв повідомив про намір збільшити фінансову підтримку УПЦ МП в Донецькій області (як в окупованих районах, так і на контрольованій Україною території ) з метою посилити вплив російської церкви на соціально-політичне життя Донбасу", - написав експерт.
За його словами, священиків на Донбасі зобов'язали збільшити приплив прихожан.
"При цьому священиків УПЦ МП зобов'язали активізувати роботу із залучення нових парафіян. У ході зустрічі було відзначено значне скорочення чисельності бажаючих воювати за "русскій мір", зокрема, з числа жителів Донбасу", - підкреслив Тимчук.
Раніше протодиякон Руської Православної Церкви, автор офіційного підручника з Основ православної культури Андрій Кураєв оприлюднив дані, що свідчать про величезні витрати російських священнослужителів на церковне начиння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?