Бойовики ДНР влаштували нову провокацію: розвідка дізналася подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР влаштували нову провокацію: розвідка дізналася подробиці

Бойовики ДНР влаштували нову провокацію: розвідка дізналася подробиці
Джерело:  online.ua

Бойовики ДНР і російські найманці на Донбасі все частіше скоюють навмисні провокаційні обстріли підконтрольних їм територій, щоб потім звинуватити в них ЗСУ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ГУ розвідки Міноборони України.
У розвідці зазначили, що на окупованих територіях зростає невдоволення місцевого населення діями бойовиків.
"З огляду на зростання невдоволення населення тимчасово окупованих територій України присутністю і діями російських окупаційних військ, зафіксовано зростання кількості умисних провокаційних обстрілів з передових позицій 11 окремого механізованого полку (Макіївка) і 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК ВС РФ у власний тил по житлових кварталах мирних жителів з метою подальшого звинувачення сил АТО", - йдеться в повідомленні.
Також в ГУР заявили, що бойовики залякують мирних жителів і змушують їх залишити свої будинки, після чого терористи виносять з помешкань людей всі цінні речі.
"28-29 серпня ц.р. умисні провокаційні обстріли житлових кварталів проводилися в напрямку Трудового (західна околиця Донецька) та Ясинуватої. Особливий цинізм російських окупантів полягає в тому, що на минулому тижні т.зв. "владою" Донецька здійснювалося залякування жителів Трудовської загрозою артилерійського обстрілу і примусу покинути свої будинки. Залишені власниками приміщення були розграбовані російськими військовими мародерами, а навмисні обстріли дозволяють російським окупантам залишитися безкарними", - відзначили в розвідці.
Раніше бойовики ДНР обстріляли центр Мар'їнки в Донецькій області, в результаті чого згоріли два житлових будинки, ще два будинки і школа були пошкоджені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?