Роми з Лощинівки все-таки повернулися за своїми речами: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Роми з Лощинівки все-таки повернулися за своїми речами: з'явилися фото

Роми з Лощинівки все-таки повернулися за своїми речами: з'явилися фото
Джерело:  bessarabiainform.com

У селі Лощинівка, Ізмаїльського району Одеської області, після масових заворушень і погромів циганських будинків, які влаштували місцеві жителі, роми змушені були евакуюватися.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bessarabia.inform.
Речі вивезли поки що тільки з одного будинку - за ними відправили трьох жінок і дитину.
Під час евакуації округу посилено охороняли поліцейські і бійці спецбатальйону «Шторм», а навантаження речей контролював сільський голова Віктор Паскаль.
Місцеві жителі виселенню не перешкоджали - в цей момент поруч з будинком нікого з них не було.
Цигани завантажили свої пожитки і собак у вантажівку, надану сільською радою, і спішно покинули територію села на таксі в супроводі поліцейських.
Чи будуть роми вивозити речі з інших будинків - поки невідомо.
Нагадаємо, 27 серпня в Лощинівці було знайдено тіло дівчинки 2007 року народження з ознаками насильницької смерті. За підозрою в її вбивстві правоохоронці затримали представника ромської національності.
У селі відбулися масові заворушення, погроми, в ході яких були пошкоджені будинки ромів, при цьому жителі Лощинівки зажадали виселити їх з села.




























Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?