Україна видворила в сусідню країну скандального бізнесмена
Категорія
Події
Дата публікації

Україна видворила в сусідню країну скандального бізнесмена

Україна видворила в сусідню країну скандального бізнесмена
Джерело:  interfax.com.ua

У Генеральній прокуратурі Молдови заявили, що затриманого в Україні бізнесмена В'ячеслава Платона 29 серпня пізно ввечері екстрадували до Кишинева.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
Повідомляється, що одразу після передачі Платона прокурори пред'явили йому звинувачення. Його звинувачують в шахрайстві в особливо великих розмірах, розкраданні грошей з банків і відмиванні грошей. У вівторок, 30 серпня, суд сектора Буюкань Кишинева розглядатиме клопотання прокуратури про продовження арешту бізнесмена на 30 діб.
Нагадаємо, Платон був заарештований в Києві 25 липня, через кілька годин після того, як Генпрокуратура Молдови оголосила його в міжнародний розшук. Ордер на арешт був виданий після обшуків в приміщеннях декількох банків і компаній, в ході яких прокурори вилучили документи, що нібито доводять причетність бізнесмена до крадіжки 1 млрд євро з банківської системи Молдови, а також у відмиванні через Молдову понад $20 млрд з російських банків.
Адвокати Платона заявили, що їх підзахисному в Молдові загрожує небезпека. Вони намагалися зробити все для запобігання його екстрадиції. Напередодні повідомлялося, що з цією метою до групи адвокатів підключиться російський адвокат, який раніше захищав нардепа Надію Савченко, Ілля Новіков. Однак в той же вечір Платон був екстрадований до Молдови відповідно до рішення суду Печерського району Києва, прийнятого минулого тижня.
Нагадаємо, раніше ONLINE.UA в ексклюзивному матеріалі повідомляв про В'ячеслава Платона і його можливий зв'язок з однією з фінансових установ України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?