Глава МЗС України натякнув, що зброя Росії ще стане в нагоді
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС України натякнув, що зброя Росії ще стане в нагоді

Глава МЗС України натякнув, що зброя Росії ще стане в нагоді
Джерело:  Ехо Москви

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив упевненість в тому, що зброя бойовиків Донбасу, яка повинна бути відведена відповідно до Мінських угод, найкраще відправити на територію Росії, якій вона ще може стати в нагоді.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю дипломата «Ехо Москви».
«Для Росії буде добре, якщо вся зброя повернеться - десь вона буде корисна, не обов'язково тільки в Сирії. Я, наприклад, постійно пропоную, щоб сховища зброї були на російській території, вздовж нашого кордону. Зброя з Росії прийшла, нехай вона в Росію і піде», - підкреслив він.
Також Клімкін заявив, що на переговорах щодо Донбасу представники Росії «дуже хотіли б бачити» США, «щоб Володимир Путін розмовляв не з Олландом, Меркель і Порошенком, а з Бараком Обамою».
«Це ж або ірраціонально, або смішно. Росія вже розмовляє зі Сполученими Штатами. Постійно йдуть контакти на різних рівнях, починаючи з президентів США і Росії і закінчуючи рівнем, на якому можна обговорювати ці питання більш детально. Тому справа не в форматі», - зазначив міністр.
У той же час він повідомив, що «нам потрібно бажання Росії не гратися політично в якомусь великому просторі, а починати імплементувати Мінськ».
«Для мене імплементація Мінська означає, що ми перестаємо стріляти, ми поступово передаємо реальний контроль за ситуацією ОБСЄ, і Росія фізично йде з Донбасу. Ось це для мене мінімальний стан, коли ми можемо досягти якоїсь динаміки в Мінську», - підкреслив Клімкін.
Тим часом, в ході підготовки до проведення місцевих виборів на окупованих територіях, українська влада починає «збирати зброю» і думати, «яким чином вона буде зберігатися, тому що як готуватися до виборів, коли там танки їздять, бронемашини».
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше очевидець початку окупації деяких районів Донбасу розповів, як Партія регіонів готувала грунт для початку війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?