Європа оштрафувала Apple: стали відомі подробиці справи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Європа оштрафувала Apple: стали відомі подробиці справи

Європа оштрафувала Apple: стали відомі подробиці справи

Знаменита американська компанія Apple була оштрафована Європейським Союзом на суму 13 мільярдів євро за ухилення від сплати податків.
Відповідне рішення прийняла Європейська комісія, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
За словами єврокомісара з конкуренції Маргрет Вестагер, Єврокомісія дійшла висновку, що Ірландія надала Apple необґрунтовані податкові пільги в розмірі 13 млрд євро.
"Єврокомісія сьогодні прийняла рішення, за яким податкові пільги, які уряд Ірландії надав компанії Apple, визнані незаконними. Пільги, надані урядом Ірландії, штучно занизили податкові зобов'язання компанії... Тому Apple повинна відшкодувати отриману незаконну вигоду на суму 13 млрд євро плюс відсотки" , - заявила вона.
Також Вестагер зазначила, що рішення служить чітким сигналом - країни ЄС не мають права надавати податкові пільги окремим компаніям, незалежно від того, чи були вони зареєстровані в Європі чи є іноземними.
За даними Єврокомісії, Apple сплачувала податки за доходи, отримані в Європі, за ставкою від 0,005% до 1%, тоді як середній розмір податку для інших компаній становив 12,5%.
Розслідування державної допомоги, яку надавала Ірландія компаніям групи Apple, показало, що урядові постанови щодо допомоги цим компаніям суттєво і штучно занижували податкові зобов'язання компанії Apple в Ірландії з 1991 року.
Рішення стосується двох компаній Apple Sales International і Apple Operations Europe, які зареєстровані в Ірландії.
За оцінкою комісії, "головні офіси" зазначених компаній існували тільки на папері і не могли створювати того доходу, який вони показували.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше антимонопольна служба Росії порушила справу щодо компанії Apple Inc. і причетних до неї фірм через ціни на смартфон iPhone.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?