"Бидломарафон" і гамадрили: у Авакова прокоментували інцидент в Миколаєві
Категорія
Події
Дата публікації

"Бидломарафон" і гамадрили: у Авакова прокоментували інцидент в Миколаєві

"Бидломарафон" і гамадрили: у Авакова прокоментували інцидент в Миколаєві

Радник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Антон Геращенко, назвав інцидент з бешкетом в центрі Миколаєва «бидломарафоном п'яних гамадрилів» і пошкодував, що там не виявилося свого поліцейського Олійника.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Я говорив з новим начальником Миколаївської поліції Юрієм Морозом. Він буде діяти максимально жорстко, але в рамках закону. За фактом хуліганських дій напівголих п'яних гамадрил буде розпочато кримінальне провадження за статтею хуліганство", - розповів він.
Також він пообіцяв, що «закрити справу" або "повирішувати» - не вийде!».
«Крім того, буде складений адміністративний протокол за 173 статтею Адмінкодексу - "Нецензурна лайка". Стаття передбачає до 15 діб обмеження волі в ізоляторі тимчасового утримання. Саме таку міру попросить Миколаївська поліція для цих бешкетників суд. Яке буде рішення суду - я повідомлю в своєму блозі», - пообіцяв він.
У той же час Геращенко запевнив, що повідомив і «прізвища п'яних покидьків».
«Відносно професійних і малодушних дій патрульних поліцейських, які замість того, щоб кинутися на переслідування п'яних негідників, залишилися стояти роззявивши роти, то всі, хто не виконав свої обов'язки, будуть звільнені після проведення службового розслідування. Таке рішення вже прийнято начальником Департаменту Патрульної поліції Євгеном Жуковим», - додав він.
Крім того, радник голови МВС нагадав всім патрульним поліцейським, що «вони просто зобов'язані складати адміністративний протокол і притягати до відповідальності кожного, хто лається матом в громадському місці».
«Шкода, що вчора ввечері в Миколаєві не знайшлося патрульного Олійника. Він би не стояв роззявивши рот, а ризикуючи життям, наздогнав би і зупинив би неадекватних негідників!» - резюмував Геращенко.
Варто нагадати, що київський патрульний поліцейський Сергій Олійник під час погоні за п'яними лихачами в столиці застосував табельну зброю і застрелив 17-річного пасажира машини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?