Не змогли "запакувати" мавп: у Порошенка прокоментували скандал в Миколаєві
Категорія
Події
Дата публікації

Не змогли "запакувати" мавп: у Порошенка прокоментували скандал в Миколаєві

Не змогли "запакувати" мавп: у Порошенка прокоментували скандал в Миколаєві
Джерело:  online.ua

Позаштатний радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков в зв'язку з інцидентом в Миколаєві, де компанія п'яних мажорів влаштувала розбірки і побила таксиста, розкритикував реформу правоохоронних органів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Бірюкова.
"В ніч з 29 на 30 серпня 5 екіпажів патрульної поліції (які начебто зовсім-зовсім нові), тобто - 10-12 співробітників, не змогли "запакувати" кілька мавп, що розбушувалися. У якісь моменти на відео видно, що на одну мавпу припадає 5 патрульних", - написав радник Порошенка.
Юрій Бірюков згадав про ситуацію в Кривому Озері, де поліцейські забили до смерті місцевого жителя, і додав: "З одного боку, я десь, десь дуже-дуже глибоко, можу собі уявити ступор і розгубленість наших захисників порядку. Після Кривого озера з ними напевно проводилися профілактичні бесіди на предмет недопущення надмірного насильства, ага. Ще я можу собі уявити, що там цілковитий безлад із законодавчою базою. Ось це - я можу собі уявити по особах і фотографіях, з такою ж гидотою я стикаюся в МО досить часто".
"Я можу собі уявити, що в гонитві за "новим обличчям" патрульної поліції туди набрали багато симпатичних хлопчиків і дівчат. Так, вони ходять по вулицях, всі такі, нові. І селфікі ж, еге ж? Як без них. А ще, вони переводять бабусь через вулицю, допомагають міняти колеса і виштовхувати затихлі машини. Так? і це НЕ погано, абсолютно! Але ще ж є і функція ОХОРОНИ правопорядку!", - продовжив радник глави держави.
"Одне не можу я собі уявити. На відео чітко видно удари, які "мажори" сиплять направо і наліво. Тут, я звичайно не фахівець, але, немає ніяких перешкод для арешту? Так в чому ж суть цієї реформи? У гонитві за зовнішнім QuickWin забули пояснити симпатичним молодим людям, що їх завдання - охорона порядку?", - резюмував Юрій Бірюков.
Як повідомляв ONLINE.UA, радник глави МВС Антон Геращенко назвав інцидент з бешкетом в центрі Миколаєва "бидломарафоном п'яних гамадрилів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?