Хлопці, у вас же немає війни: з'явилася жорстка оцінка скандалу навколо фото з Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Хлопці, у вас же немає війни: з'явилася жорстка оцінка скандалу навколо фото з Донбасу

Хлопці, у вас же немає війни: з'явилася жорстка оцінка скандалу навколо фото з Донбасу
Джерело:  online.ua

Журналіст і письменник, автор книги "Аеропорт" Сергій Лойко вважає організацію постановочних фотографій під час військових дії на Донбасі цинізмом і фейком в стилі російської пропаганди.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Зокрема журналіст розповів, як оцінює звільнення фотографа Дмитра Муравського з Міноборони.
"Це хороший сигнал і урок для тих, хто хоче робити фейки в стилі Лайфньюз. Організовувати такі спектаклі з вибухами на передовій - це верх цинізму. Швидше за все, в Міноборони нічого про цю ініціативу Муравського не знали. Чи довіряли і давали зелене світло. Хлопець він активний, багато хорошого зробив як волонтер. Але будь-якому офіцеру варто раз побачити його фото, щоб миттєво зрозуміти, що це туфта. Так, швидше за все, і сталося, коли про це стало відомо міністру оборони. Так там все ясно навіть без розслідування. Солдати-учасники постановки вже вирішили, що розкажуть правду. Тепер ніхто не може сказати, що в Україні брешуть так само, як в Росії", - сказав Лойко.
Він також розповів про лист, який підписали українські фотожурналісти в зв'язку з ситуацією з постановочним фото Муравського.
"Я не брав участі в його складанні. Мене попросили колеги, і я підписав лист, хоча я і не український фотограф. Але нехай краще бруд летить в мене, ніж в інших фотожурналістів. Адже є люди, які нічого не хочуть слухати і розуміти. Якби фотографи і військові експерти не втрутилися, якби не було свідків, то потім була б дуже неприємна ситуація", - зазначив журналіст.
"Ясно, що в Широкиному обстріли. Ясно, що ніякого миру немає. Але навіщо про це брехати? І якби це пройшло далі, то міжнародні експерти швидко вирахували б фейкове фото. Далі логіка така: хлопці, так у вас же немає війни, ви самі організатори цих вибухів. Якби це вчасно не виявили самі українці, а на міжнародному рівні - було б гірше", - додав він.


Більше  читайте в інтерв'ю Сергія Лойка ONLINE.UA: Украинцы вовремя раскрыли вранье, которое было бы на руку Кремлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?