У Меркель розповіли, коли і як Росія може повернутися до Великої вісімки
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель розповіли, коли і як Росія може повернутися до Великої вісімки

У Меркель розповіли, коли і як Росія може повернутися до Великої вісімки
Джерело:  online.ua

Росія може повернутися до складу Великої вісімки (G8) вже в наступному році, якщо продемонструє суттєвий прогрес у виконанні мінських угод щодо Донбасу, а також перемир'ї в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю німецькому виданню RedaktionsNetzwerks Deutschland міністра закордонних справ Німеччини в уряді канцлера ФРН Ангели Меркель Франка-Вальтера Штайнмайєра.
"Ми зацікавлені в тому, щоб не виключати Росію з тісної співпраці найбільших економік світу. Ключ до повернення РФ в формат G8 в Москві. Коли буде, нарешті, досягнуто суттєвого прогресу на сході України і в переговорах про припинення вогню в Сирії, країни G7, звичайно, будуть готові розмовляти з Москвою", - заявив Штайнмайєр.
Раніше Німеччина скликала на 1 вересня в Потсдамі неформальне засідання Організації з безпеки і співпраці в Європі по Україні, в якому візьмуть участь представники 57 країн.
"Звичайно, переговори з Росією зараз утруднені. Не можна заперечувати те, що Росія порушила міжнародне право і основні принципи світу в Європі, анексувавши Крим, а також її дії в Східній Україні. Але саме в такій ситуації в наших інтересах - уникнути подальшої ескалації", - додав Штайнмаєр.
Як повідомляв ONLINE.UA, в травні 2015 року Європейський союз виключив можливість зустрічей глав найбільших індустріальних країн світу в форматі G8 за участю Росії. РФ була виключена з неформального клубу G8, що об'єднує найбільш розвинені країни світу, в 2014 році після окупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?