З Україною воювали десятки тисяч військових РФ: нове розслідування Bellingcat
Категорія
Події
Дата публікації

З Україною воювали десятки тисяч військових РФ: нове розслідування Bellingcat

З Україною воювали десятки тисяч військових РФ: нове розслідування Bellingcat
Джерело:  Bellingcat

Експерти міжнародної дослідницької групи Bellingcat визначили кількість російських військовослужбовців, які брали участь у військових діях на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт групи Bellingcat.
Для отримання даних про кількість російських військових на Донбасі журналісти використовували фотографії медалей, отриманих військовими, які вдалося знайти в попередніх розслідуваннях.
"Цінність цих фотографій полягає в тому, що більшості державних нагород в Росії присвоюється порядковий номер, за яким можна точно визначити кількість нагороджених осіб. Тобто з фотографій двох медалей, вручених в різний час, ми можемо дізнатися, скільки всього медалей було вручено за цей період. У цьому звіті ми проаналізуємо чотири медалі. Ми можемо довести, що в 2014 і 2015 роках кількість вручених медалей раптово і різко зросла в порівнянні з кількістю медалей, що вручалися до 2014 року. Значна кількість медалей «за бойові заслуги» - з 07.11. 2014 з 18.02.2016 було вручено 4 300 таких нагород - вказує на те, що в цей період російська армія брала активну участь в великих бойових діях. Таким чином, представлені дані вказують на те, що в розглянутий період було вручено більше десяти тисяч медалей всіх чотирьох типів. Відповідно, можна зробити наступний висновок: в 2014-2015 роки тисячі російських військовослужбовців брали участь в бойових діях і були нагороджені медалями за свою діяльність в ході цих операцій", - йдеться в звіті групи.
Оскільки нагороджені були не всі військові РФ, що брали участь у військових діях, і з огляду на всі існуючі докази їхньої присутності на Донбасі, Bellingcat робить висновки:

  • Швидше за все, в бойових операціях на сході України брало участь набагато більше десяти тисяч російських військових.

  • Швидше за все, в конфлікті на сході України брали участь або робили в нього внесок десятки тисяч російських військовослужбовців.



Повний текст документа можна прочитати

тут

.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

в Bellingcat відтворили хронологію подій в ніч невдалої спроби військового перевороту в Туреччині, дослідивши повідомлення групи заколотників в месенджері WhatsApp

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?