Розвідка дізналася про плани цинічної провокації бойовиків ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

Розвідка дізналася про плани цинічної провокації бойовиків ДНР

Розвідка дізналася про плани цинічної провокації бойовиків ДНР

Головне управління розвідки Міноборони України дізналося про плани бойовиків ДНР влаштувати провокації на 1-е вересня і звинуватити сили АТО в порушенні режиму припинення вогню.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГУР Міноборони України.
"З огляду на позитивне сприйняття населенням тимчасово окупованих територій сходу України пропозицій української сторони про повне припинення вогню з 1 вересня з метою безпеки початку нового навчального року, російськими пропагандистами Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ), Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу підготовлений план системних провокацій "Перше вересня" з метою звинувачення сил АТО в порушенні режиму тиші, Мінських домовленостей і норм міжнародного гуманітарного права", - йдеться в повідомленні.
За даними розвідки, 31 серпня - 1 вересня за безпосередньої згоди командувача 1-м армійським корпусом (Донецьк) ЗС РФ, за участю російських телевізійних журналістів і військовослужбовців 9-го окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) проводяться постановочні зйомки, що передбачають в тому числі імітацію обстрілів навчальних закладів та шкільних автобусів в районі населених пунктів Безіменне та Червоноармійське.
Раніше повідомлялося, що на Донбас стягуються знімальні групи пропагандистських РосЗМІ, що говорить про можливу ескалацію бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?