Чиновник з "Укрзалізниці" наварив на шпалах мільйони: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Чиновник з "Укрзалізниці" наварив на шпалах мільйони: з'явилися подробиці

НАБУ
Чиновник з "Укрзалізниці" наварив на шпалах мільйони: з'явилися подробиці

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) затримало у Львові посадовця філії "Укрзалізниця", який наварив на закупівлі шпал і брусів понад 13 мільйонів гривень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.
Відзначається, що затримання здійснювали "детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та у співпраці з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Служби безпеки України".
"Був затриманий у Львові організатор заволодіння коштами Державного підприємства "Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України" (зараз філія "Центр управління промисловістю "ПАТ" Укрзалізниця")", - йдеться в повідомленні.
За даними НАБУ, ця особа з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб'єкти господарювання при здійсненні закупівель деревини (шпал і брусів) за цінами, завищеними більш ніж на 80% від середньоринкових, заволоділа державними коштами на суму 13,65 мільйонів гривень.
Затриманому вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Йому загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
"Накладено арешт на гроші в безготівковому вигляді на рахунках підконтрольних підприємств в сумі 21 мільйон гривень з метою відшкодування збитків і забезпечення конфіскації майна", - зазначили у відомстві.
Раніше повідомлялося, що новий керівник ПАТ "Укрзалізниця" поляк Войцех Балчун заявив, що практично з самого початку його роботи на новій посаді він бачить в компанії тільки схеми, які сприяють корупції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?