"Смерть" президента Узбекистану: влада пояснила скасування салюту в День Незалежності
Категорія
Світ
Дата публікації

"Смерть" президента Узбекистану: влада пояснила скасування салюту в День Незалежності

"Смерть" президента Узбекистану: влада пояснила скасування салюту в День Незалежності
Джерело:  online.ua

У Ташкенті перенесений святковий салют з нагоди дня Незалежності країни, який традиційно відзначається 1 вересня, при цьому скасування салюту влада Узбекистану пояснила проведенням футбольного матчу між національними збірними Узбекистану та Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
У повідомленні прес-служби хокіміята (мерії) столиці Узбекистану Ташкента підкреслюється, що гру в кваліфікації на ЧС-2018, яка почнеться о 20:00 за місцевим часом, відвідають понад 30 тисяч глядачів.
«З урахуванням того, що ввечері велика кількість людей повертатимуться зі святкових гулянь, і в цілях запобігання заторам на дорогах хокіміята було підтримано пропозицію про перенесення дати салюту на інший день», - сказано в інформації ташкентської мерії.
У той же час нова дата для проведення салюту не називається.
Як повідомляв ONLINE.UA, 30 серпня ЗМІ повідомили про скасування офіційних урочистостей на честь Дня незалежності Узбекистану. Причина рішення не називалася, проте інформація з'явилася на тлі заяв про термінову госпіталізацію президента Узбекистану Іслама Карімова.
Про те, що Карімов в лікарні, повідомлялося 28 серпня. Його молодша дочка Лола пізніше пояснила, що глава держави пережив крововилив у мозок і перебуває в реанімації. Також 29 серпня інформагентство «Фергана» повідомило про смерть узбецького лідера, але інформація підтвердження не знайшла (офіційного спростування також не було).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?