Тука жорстко прокоментував гучну заяву нардепа щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Тука жорстко прокоментував гучну заяву нардепа щодо Донбасу

Тука жорстко прокоментував гучну заяву нардепа щодо Донбасу

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука різко висловився з приводу ідеї народного депутата від "Народного фронту" Вікторії Сюмар провести всеукраїнський референдум про долю Донбасу і Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Туки.
"Дуже важко стримувати емоції. Моє ставлення - категоричне "ні"! І мовчати про своє неприйняття такої позиції я не буду. По-перше. Я особисто (як людина) таку позицію сприймаю як боязку і зрадницьку. Зрадницьку по відношенню до держави Україна, зрадницьку по відношенню до тих її громадян, які не займаються політикою, а які зі зброєю в руках захищають державу. Саме державу, а не уряд, не президента, не Верховну Раду", - написав заступник міністра.
За його словами, заява Сюмар є зрадницькою по відношенню до українців, які живуть на окупованих територіях.
"По-друге. Такі заяви є зрадницькими по відношенню до українців, що живуть на окупованій території і мріють про Україну. Хто вам, базіки прокляті, сказав, що "нас там всі ненавидять"?! Ви самі там були? Ви розмовляли з людьми?! Ви знаєте їх настрої? Зараз ви, безвідповідальні політикани, почнете мене дорікати, мовляв "всі, хто хотів бути з Україною, вже виїхали звідти". Всі?! А скільки тих, хто хоче жити в Україні, виїхали і повернулися? Що ви зробили для цих людей?! Ні *ера!! Ось і змушена величезна кількість людей повертатися під обстріли, під владу терористів. А скільки людей не мають можливості переїхати з різних причин?! Що ви з усього цього знаєте?!! Нічого!", - зазначив Тука.
"По-третє. А передбачені такі "референдуми" Конституцією? Я не юрист, але мені здається - ні. Українці Донбасу! Заспокойтеся - ніхто кидати вас на свавілля не збирається!! Не звертайте уваги на ганебну балаканину безвідповідальних балакунів!", - додав він.
Раніше повідомлялося, що нардеп Надія Савченко заявила, що в Криму варто провести референдум про його статус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?