Як підготувати дитину до 1 вересня: 10 важливих порад батькам
Категорія
Діти
Дата публікації

Як підготувати дитину до 1 вересня: 10 важливих порад батькам

Як підготувати дитину до 1 вересня: 10 важливих порад батькам
Джерело:  online.ua

Вже завтра наші діти сядуть за парти на довгі місяці і будуть вчити про розумне, добре, вічне. Але поки почнеться перший урок, кожна дитина повинна відстояти урочисту лінійку. І  батькам треба підготуватися до 1 вересня  самим і підготувати дитину.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам перелік необхідних справ і речей.


1. Підготуйте напередодні весь одяг, сумку, зошити і ручки


Не відкладайте на «вранці випрасуємо, подивимося на погоду». Нехай будуть варіанти і на сонячний день, і на дощовий. Вранці часу не буде.


2. Подумайте про сніданок


Дитина повинна поснідати повноцінно. Краще, звичайно, святково, але це вже залежить від вашої зайнятості.


3. Зберіть  "перекус" в школу


Сир, яблука, крекери. У багатьох школярів 1 вересня - повноцінний навчальний день. Не забудьте про пляшку з водою і гроші (вже в перший день можуть збирати на зошити і т. д.).


4. Підготуйте свою сумку


У вас в сумці повинні бути необхідні ліки, вологі і сухі серветки, пляшка з водою і гаманець. Лінійка - справа довга і трудомістка. Так, швидка повинна чергувати, але хто краще потурбується про вашу дитину?


5. Зателефонуйте класному керівнику і уточніть, яка форма одягу


Ваша дитина буде себе почувати не в своїй тарілці, якщо всі з'являться в білих сорочках, а вона у вишиванці, або навпаки.


6. Уточніть, чи не треба вивчити вірші


Якщо треба, повторюйте їх з дитиною весь вечір, щоб вона була в перший день спокійною.


7. Подумайте про квіти


1 вересня вранці все мами бігають по квітковим ринків і вибирають букет. Найчастіше вибирають щось величезне або навіть в горщику - «не зів'яне довго». А потім дитина стоїть більше години під сонцем з цим величезним віником або горщиком.


До речі, учитель ці букети залишить у відрі в класі, адже треба мати неабияку силу, щоб на собі десятки букетів додому тягти. Тому вибирайте легкий невеликий букет.


8. Домовтеся з близькими про свято


1 вересня після уроків треба відсвяткувати. Це ціла подія в житті школяра, тому не ігноруйте.


9. Справи інтимні


Вибачте за нагадування, але не треба приходити на лінійку в останній момент. Ви повинні проконтролювати, щоб дитина сходила у туалет. І попросити її, щоб не соромився «вийти з шеренги» під час лінійки, якщо треба буде. Стосується не тільки дітей молодшого шкільного віку, а й середнього.


10. Відпроситися, запросити, нагадати


Не забудьте відпроситися у вашого начальства на лінійку.


Якщо ви розлученні і ви - мама, то дитина, швидше за все, живе з вами. Нагадайте їй запросити тата на лінійку. Якщо ви - тато, зателефонуйте самі і уточніть, коли приїхати і що треба докупити або чим допомогти. Можливо, варто забрати дитину зі школи, коли їй видадуть купу підручників. Пам'ятайте, що це дитяче свято.


І так, запросіть бабусь і дідусів. Вони чекають.


Веселого вам першого навчального дня!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?