Жириновський зробив нову божевільну заяву на адресу України
Категорія
Світ
Дата публікації

Жириновський зробив нову божевільну заяву на адресу України

Жириновський зробив нову божевільну заяву на адресу України
Джерело:  Ехо Москви

Скандальний  російський політик і лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський  заявив, що Київ - це російське місто, а також поскаржився, що в Україні масово закривають російські школи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
"Чому підіймаємо російське питання? Не для того, щоб у російського народу були привілеї, а щоб він не був у зоні дискримінації. Візьміть сьогодні російське місто Київ - всі російські школи закрили. У Естонії з 1 вересня нічого не буде викладатися в школі російською мовою. Це ж знущання. Є ж міжнародні документи, конвенції про захист прав мов нацменшин. Ну, і чому Естонія не дотримується, Латвія не дотримується? Це ж проблема", - заявив Жириновський.
На уточнення ведучого, що в Україні не всі російські школи закриті, політик відповів:
"Закривають постійно. Сьогодні їх залишилися одиниці, тобто в 10 разів зменшено кількість російських шкіл мінімум. Газети, радіо, телебачення, викладання і так далі. А в Прибалтиці практично. Естонія - все вже, закрила російське навчання. Це ж неприпустимо. А в наших республіках, що відбувається? Російську мову, слава богу, ще не закривають, але змушують вчити місцеву мову з дитячого садка. Навіщо? Ми - ЛДПР - ми вважаємо навіть звичайна іноземна мова - англійська, французька, німецька та китайський - факультативно, добровільно. Хочете - вивчайте. Хто своє життя пов'яже з мовою, він обов'язково буде мати спеціальну мовну освіту. А в середній школі не треба нав'язувати нічого - добровільність", - зазначив лідер ЛДПР.
Нагадаємо, раніше  Володимир Жириновський заявляв, що, якби він був президентом РФ, то в 2014 році захопив би Київ, а екс-президента Віктора Януковича поставив би керувати Україною навіть проти волі українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?