Боєць АТО загинув на Донбасі, незважаючи на "режим тиші": з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Боєць АТО загинув на Донбасі, незважаючи на "режим тиші": з'явилися подробиці

Боєць АТО загинув на Донбасі, незважаючи на "режим тиші": з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Незважаючи на домовленості про  введення режиму припинення вогню, які були досягнуті на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську, від обстрілів бойовиків на Донбасі загинув один український військовослужбовець.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-центру штабу АТО.


Для спокійного і мирного початку навчального року в школах Луганської та Донецької областей прийняли рішення ввести режим припинення вогню по всій лінії розмежування з 00:00 1 вересня 2016 року, але, оскільки бойовики так званої ДНР і ЛНР, а також російська сторона надали гарантії, режим ввели з 00:00 31 серпня.


"Не дивлячись на це, незаконні збройні формування вже о 00:05 годині 31 серпня почали порушувати режим припинення вогню, і до ранку неодноразово застосовували стрілецьку зброю. Вранці навіть відбувся бій між українськими військовослужбовцями і ворожоими ДРГ в районі населеного пункту Богданівка. На жаль, під час цього бою загинув військовослужбовець ЗС України. А станом на 20:00 годину бойовики почали застосовувати і міномети. Спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували 26 пострілів по позиціях ЗС України з 120-мм мінометів", - йдеться в повідомленні.


"Що це? Чи не що інше, як провокації, щоб змусити ЗС України відкрити вогонь і показати, що Україна порушує дане слово припинити стрілянину і є недоговороздатною. І так стає зрозумілим, що керівництво ОРДО і ОРЛО не збирається виконувати досягнуті 26 серпня домовленості щодо дотримання режиму «тиші»", - також зазначають у штабі АТО.


Як повідомляв ONLINE.UA, за підсумками засідання 26 серпня в Мінську також стало відомо, що  українська сторона готова йти на серйозні компроміси для того, щоб 107 українських заручників могли повернутися додому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?