Система е-декларування в Україні запустилася, але з проблемами
Категорія
Політика
Дата публікації

Система е-декларування в Україні запустилася, але з проблемами

Система е-декларування в Україні запустилася, але з проблемами

Починаючи з 1 вересня в Україні запустилася система електронного декларування, однак для частини користувачів сайт залишається недоступним.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".
Так кнопка "Задекларуй" доступна на сайті Національного агентства по запобіганню корупції, але частині користувачів браузер не дозволяє перейти до форми декларування, попереджаючи про проблеми з безпекою, в зв'язку з чим розпочати декларування на порталі е-декларацій поки неможливо.


У той же час на частині браузерів вхід в систему - можливий, сайт пропонує подати електронний підпис.


Форма відображення вже внесених електронних декларацій також не працює так, як розраховано. Сайт єдиного реєстру електронних декларацій доступний, але на ньому відсутні декларації, подані в систему раніше.
Відповідно до попереднього рішення НАЗК, старі декларації, введені протягом тестового періоду, повинні були залишитися в системі.
Нагадаємо, що в Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили про те, що 15 серпня в Україні офіційно запрацювала система електронного декларування. Однак пізніше нардепи Іван Винник та Антон Геращенко заявили, що система зламана, і робота сайту е-декларування була припинена до усунення негараздів і вжиття заходів щодо захисту інформації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?