Бойовики ДНР захопили в полон інваліда і не пускали до нього лікарів: з'явилися відео та подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР захопили в полон інваліда і не пускали до нього лікарів: з'явилися відео та подробиці

Бойовики ДНР захопили в полон інваліда і не пускали до нього лікарів: з'явилися відео та подробиці
Джерело:  online.ua

Волонтер Анна Мокроусова розповіла, як до полоненого інваліда Володимира Жемчугова бойовики так званої ЛНР не пускали Червоний Хрест.
Про це вона розповіла в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Червоний Хрест не допускається не тільки в ймовірні місця несвободи. Їх не пускають навіть в лікарні. Є відома історія з Володимиром Жемчуговим, коли бойовики не пустили Червоний Хрест в лікарню - до інваліда, якому була потрібна медична допомога", - розповіла луганчанка.
"У листопаді 2015 року його затримали в Красному Лучі як українського диверсанта. Важко сказати, що там насправді сталося, тому що і ми, і його родичі знають про його затримання лише за версією сепаратистів. Ми знаємо, що це мирна людина, він приїхав на окуповану територію за речами - своїми і його мами. Він нібито підірвався на міні, але ми точно знаємо тільки те, що Жемчугов втратив обидві руки і практично втратив зір. І до нього не допускали до лікарні представника Червоного Хреста, а для того, щоб Жемчугов повністю не осліп, йому потрібна була операція", - додала Мокроусова.
Відзначимо, що бойовики раніше показали відео, на якому можна бачити, що Жемчугов у важкому стані. На відеоролику він розповідає про себе, родичів, своє життя, про те, як потрапив в полон, і свою думку щодо конфлікту на Донбасі. В якому стані його здоров'я зараз, перевірити неможливо.


Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Мати два роки чекає сина з Донбасу, не дивлячись на чутки про його загибель - волонтер про зниклих безвісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?