Японія зробила цікаву заяву для росіян: в соцмережах веселяться
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія зробила цікаву заяву для росіян: в соцмережах веселяться

Японія зробила цікаву заяву для росіян: в соцмережах веселяться
Джерело:  Newsru.com

Влада Японії запропонує жителям Південних Курил залишитися жити на островах в разі, якщо вони будуть передані Росією японській стороні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsru.com.
Про цю частину "нового підходу" Японії до вирішення гострого питання у взаєминах двох країн пише японська газета Mainichi Simbun. Офіційна позиція Росії не допускає передачі островів Японії. За даними джерел видання, "уряд Японії затвердив позицію", згідно з якою в разі передачі Росією Японії Південних Курил японська сторона дасть згоду на те, що громадяни РФ, які "вже проживають на островах, залишаться там".
Відзначимо, що така заява Японії повеселила користувачів соцмережі.
AlexeyK: "Уууу який базар пішов".

Воля або смерть: "Терміново куплю квартиру на Курилах дорого".

Нікітенко Володимир: "Боюся, що не тільки залишаться місцеві, а й попруть туди з усієї рашки".



Як відомо, після закінчення Другої світової війни і поразки в ній Японії всі Курильські острови були включені до складу СРСР. Токіо оскаржує приналежність чотирьох південних островів - Ітурупу, Кунаширу, Шикотану і групи островів Хабомаї. У 1956 році було підписано спільну декларацію про припинення стану війни між СРСР і Японією, але мирний договір так до сих пір і не укладено.
Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін в День знань 1 вересня порадив школярам Росії "притоплювати в собі радикалізм".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?