Оприлюднено нові гучні документи про загибель MH17 на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Оприлюднено нові гучні документи про загибель MH17 на Донбасі

Оприлюднено нові гучні документи про загибель MH17 на Донбасі
Джерело:  RTL Nieuws

Уряд Нідерландів із самого початку вважав, що причиною катастрофи Boeing рейсу МН17, яка сталася в липні 2014 року на Донбасі, були бойовики.
Це видно з документів, які опубліковані Міністерством безпеки і юстиції Нідерландів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RTL Nieuws.
Відзначається, що документи були оприлюднені за зверненням голландських медіа NOS, RTL Nieuws на підставі Акту про свободу інформації. Документи розкривають деякі аспекти дій нідерландського уряду після катастрофи.
"Нові документи - це інтерпретації в звітах Національного координатора з питань контртерористичної діяльності та безпеки, складених незабаром після катастрофи. У них мова йде про факти щодо того, що сталося, винуватців і проблеми, яких очікували", - йдеться в повідомленні.
У документах обговорюється кількість жертв катастрофи і ситуація всередині Нідерландів, в зв'язку зі знищенням літака і великою кількістю жертв громадян країни. "Якщо є сліди того, що літак був збитий, це створить додатковий шок, особливо, якщо це було зроблено навмисне", - йдеться в документах.
Крім того, в документах йдеться про те, що нідерландська сторона на ранніх стадіях розслідування виступала за те, щоб судовий процес проходив в Нідерландах. Також обговорюються труднощі з репатріацією тіл загиблих і складність майбутнього розслідування.
Нагадаємо, Рада з питань безпеки Нідерландів в жовтні 2015 року оприлюднила фінальний технічний звіт по катастрофі Боїнга МН-17. Нідерландський Радбез встановив, що літак був збитий боєголовкою 9N314M, випущеною з системи "БУК" з території, контрольованої бойовиками.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз разом з представниками Міністерства юстиції провели натурний експеримент з розслідування катастрофи рейса MH17 в липні 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?