У Беслані затримали жінок, які мітингували проти Путіна: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Беслані затримали жінок, які мітингували проти Путіна: опубліковано відео

У Беслані затримали жінок, які мітингували проти Путіна: опубліковано відео
Джерело:  Нова газета

У Беслані (Північна Осетія) поліція затримала жінок, які під час панахиди за загиблими у теракті 2004 року зняли кофти і куртки, під якими були футболки з обвинуваченнями на адресу президента Росії Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Нову газету.
Повідомляється, що в школі №1 Беслана пролунав дзвінок на шкільну лінійку, після чого почалася панахида. П'ять жінок, які втратили в теракті близьких, зняли кофти і куртки, під ними виявилися футболки зі звинуваченнями на адресу Путіна. Співробітники ФСБ і поліцейські в штатському відтіснили жінок від центру залу, фактично заблокувавши в кутку.
Після панахиди начальник РВВС по Правобережному району Ібрагім Дулаєв підійшов до жінок і повідомив, що вони порушують ст. 20.2 КоАП і повинні проїхати до відділення. Жінки почали кричати, поліцейські відступили.
В акції брали участь: Елла Кесаєва (дочка Заріна була в заручниках); Емма Бетрозова (загинув чоловік Руслан, сини 16-річний Алан і 14-річний Аслан); Жанна Ціріхова (була заручницею разом з двома дочками, 8 річна Єлизавета Ціріхова загинула); Світлана Маргієва (була заручницею разом з дочкою Ельвірою, дочка загинула в неї на руках); Емілія Бзарова (в школі перебували двоє синів, чоловік і свекруха, 9-річний Аслан Дзасаров загинув).
Жінки вимагали розслідування трагедії. Говорили про те, що під час звільнення школи, коли заручники були всередині, спеціальні підрозділи вели шквальний обстріл школи, в тому числі - з вогнеметів і танків.
Крім активісток були затримані і журналісти. Їх повезли до відділку для з'ясування особи, після чого одній журналістці повідомили, що у неї фальшивий паспорт, а іншій пред'явили неналежне зберігання документів.


Як відомо, 1 вересня 2004 року терористи замінували школу №1 в Беслані і взяли в заручники дітей, їх батьків та працівників навчального закладу. На третій день російський спецназ почав штурм. В результаті теракту загинули 334 заручники (в основному діти).
Раніше повідомлялося, що Міністерство безпеки і юстиції Нідерландів опублікувало документи, в яких йдеться про те, що голландський уряд спочатку називав причиною катастрофи Boeing рейсу МН17 дії бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?