У Кучми оголосили підсумки відеоконференції з бойовиками на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кучми оголосили підсумки відеоконференції з бойовиками на Донбасі

У Кучми оголосили підсумки відеоконференції з бойовиками на Донбасі

Учасники Тристоронньої контактної групи - Україна, Росії та ОБСЄ, провели відеоконференцію за участю представників ДНР і ЛНР, в ході якої було відзначено практично повне виконання рішення про припинення вогню на Донбасі.
Про це заявила Дарка Оліфер, спікер Леоніда Кучми, представника України в цій групі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
«Під час скайп-зустрічі керівник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, координатор від ОБСЄ в робочій підгрупі з безпеки Ертугрул Апакан, а також офіцери зі Спільного центру контролю і координації доповіли про стан справ на Донбасі. За підсумками їх звітів можна констатувати: починаючи з півночі 31 серпня 2016 року і станом на 15:00 1 вересня 2016 року по всій лінії зіткнення режим припинення вогню в основному дотримується», - написала вона.
Також учасники цієї конференції дійшли згоди «про необхідність продовження режиму тиші і закликали сторони дотримуватися цього режиму і надалі».
«Сторони визнали необхідність продовжити докладати зусиль для того, щоб режим припинення вогню набув стійкого характеру», - додала Оліфер.
Також вона підкреслила, що «найбільш чутливим» в ході переговорів залишається питання зі звільненням заручників.
«Не дивлячись на складнощі, ми продовжуємо робити все можливе заради того, щоб люди повернулися додому», - резюмувала Оліфер.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко констатував, що режим припинення вогню дотримується: не було «ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?