Погроми в Лощинівці: спливла несподівана обставина
Категорія
Події
Дата публікації

Погроми в Лощинівці: спливла несподівана обставина

Погроми в Лощинівці: спливла несподівана обставина
Джерело:  online.ua

Погроми в будинках ромів в Лощинівці Одеської області

влаштували болгари, стверджує український журналіст Денис Казанський, який побував в селі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Казанського.


"Побували в Лощинівці, де після вбивства дитини стався локальний міжетнічний конфлікт, і місцеве населення вигнало з села жителів ромської (циганської) національності. Цікаво ось що. Майже ніде не говорять, що насправді конфлікт стався фактично між двома національними меншинами. Саме село болгарське, і циганський погром в цьому випадку влаштували болгари", - написав журналіст.


За його словами, люди не просто били вікна і підпалювали житла, а намагалися зносити будинки за допомогою сільгосптехніки - трощили стіни тракторами.


"До речі, спеціально для тих, хто виправдовує силову акцію проти циган і вважає, що їх виселення було виправданим, можу сказати, що і до болгарів у регіоні теж багато претензій. У Ізмаїлі місцеві жителі розповідали нам, що в місті існує болгарська мафія, яка контролює місцеву поліцію і займається контрабандою. Не знаю, наскільки це правда, але очевидно, що у різних національних груп є претензії один до одного. Тож загалом ситуація в цьому регіоні набагато складніше і заплутаніше, ніж те, що показують у новинах", - зазначив Казанський.


Він також підкреслив, що в Одеській області сутички на національному ґрунті зовсім не рідкість.


Раніше

в Лощинівці поховали дівчинку, в згвалтуванні і вбивстві якої підозрюють місцевого рома

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?