Європейський суд виніс гучне рішення щодо трагедії в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Європейський суд виніс гучне рішення щодо трагедії в Україні

Європейський суд виніс гучне рішення щодо трагедії в Україні
Джерело:  УНН

Європейський суд з прав людини не задовольнив скарги родичів загиблих на авіашоу в Скнилові.
Про це йдеться в рішенні суду, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
"Суд дійшов висновку, що обставини аварії були розглянуті задовільно на національному рівні, і заявникам все адекватно компенсовано. Відповідальні особи, п'ять офіцерів, - покарані", - йдеться в повідомленні.
Зокрема, Європейський суд виніс рішення у двох справах: "Сім'я Михно проти України" і "Світлана Атаманюк та інші проти України". Родичі цих позивачів загинули під час катастрофи на авіашоу в Скнилові.
При цьому суд знайшов порушення статті Конвенції щодо справедливої ​​сатисфакції та зобов'язав Україну виплатити родині Михно 3600 євро і 360 євро на юридичні витрати.
Як відомо, 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському аеродромі під Львовом на натовп глядачів впав винищувач Су-27УБ.
В результаті катастрофи загинули 77 осіб, серед них - 28 дітей, постраждали близько 250 осіб. Ця катастрофа стала найбільшою в історії авіаційних шоу за кількістю загиблих.
Фігури вищого пілотажу виконували досвідчені пілоти групи "Українські соколи" - полковник Володимир Топонар і другий пілот, полковник Юрій Єгоров. Подивитися на шоу прийшло близько 10 000 чоловік.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше західний експерт дав Україні низку порад по роботі з Європейським судом, які могли б допомогти в справах проти екс-президента-утікача Віктора Януковича і його найближчих соратників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?